Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olagość

ginekolog pomocy

Polecane posty

Gość olagość

Witam,mam pewien problem.. Mam poniżej 18 lat i jestem dziewica. W wejściu do pochwy mam taka narośl,przez cały czas myslalam ze to błona dziewicza. Pochwa jest cała zarośnięta. Bardzo się niepokoje! Nie odczuwam bólu ani pieczenia POMOCY! (nie pójdę do ginekologa bo się wstydze:))

Gość gość
MUSISZ iść do ginekologa. I to szybko, bo nie wiadomo, co tam się dzieje. Odwagi. Nie ryzykuj własnym zdrowiem i życiem przez głupi wstyd.

Gość gość
Wstydzie się powiedzieć k tym rodzica

Gość olagość
błagam cię nie strasz mnie jeszcze bardziej!

Gość gość
To może być polip na szyjce macicy, nic strasznego. Ginekolog może go od razu w gabinecie usunąć. Nie ma czego się wstydzic. Musisz pójść jak najszybciej.

Gość gość
A jakiej pomocy od nas oczekujesz? Jak mamy ci pomóc? "gość dziś To może być polip na szyjce macicy, nic strasznego. Ginekolog może go od razu w gabinecie usunąć" Jaki polip skoro autorka pisze o wejściu do pochwy a nie o wnętrzu. A poza tym niby jak miałaby zobaczyć szyjkę?

Gość olagość
a to przypadkiem nie może być błona dziewicza?

Gość gość
Może i tak ale tego online nikt nie potwierdzi. Skoro się martwisz to tylko ginekolog.

Gość gość
Możesz ewentualnie poszukać w necie rysunków albo zdjęć wejść do pochwy i porównać jak to wygląda tam z tym co u ciebie jest. Ale skąd pomysł że to jednak coś innego skoro cały czas miałaś to za błonę? Coś się zmieniło?

Gość olagość
czy może być to spowodowane częstym wkładaniem brudnych rak i braku higieny? czy to znikło by wtedy samo?

Gość gość
sprawdzałam dzisiaj cały dzoen zdjevica kobiet i są podobne zdjęcia. Jednak ludzie,którzy na to odpowiadają piszą żeby wie szynko skonsultować z ginekologiem i może być to Wirus HPV czy coś podobnego.

Gość olagość
Miałam to za błonę ale gdy się dowiedziałam ze koleżanki maja błonę daleko i jest oni nie widoczna to zaczelam się niepokoić

Gość gość
Na co ludzie odpowiadaja? Nie rozumiem o czym mowa. Gdzie ta błonę mają koleżanki a gdzie ty? Określ miejsce konkretnie.

Gość olagość
Koleżanki maja błonę niewidoczna w środku pochwy i mogą spokojnie do niej włożyć tampon. A ja mam ją tam jakby „zarośnięta” i nic tam nie mogę dac. Nie wiem czy to jest błona (watpie) czy co..

Gość gość
Są różne rodzaje błony dziewiczej. I na pewno nie znajduje się wewnątrz. Jedne mają niewielki faldek ktorego nie widać a inne są "zarośnięte ". Poczytaj o tym może to cie uspokoi.

Gość olagość
Weszłam w tego linka i mam coś podobnego jak na pierwszym zdjęciu tylko,że bez tych „kłycin” w sensie takich brodawek.

Gość gość
No to najpewniej masz poprostu taka błonę dziewiczą. Są różne rodzaje przecież. O ile nie blokuje krwi okresowej to jest ok.

Gość olagość
Wlasnie tez problem jest w tym,ze nie mam jeszcze miesiączki a moje rówieśniczki już ją mają.

Gość gość
A ile masz lat? Masz jakieś objawy dojrzewania? Śluz się pojawił? Pytam bo czasem zdarza się że błona całkowicie zamyka pochwę a tak nie może być.

Gość olagość
Mam 13 lat i mam WSZYTSKIE objawy dojrzewania...

Gość gość
Myślę że warto abyś pogadała z mamą i poszła do zaufanego lekarza który sprawdzi czy wszystko jest w porządku. Po co masz się martwić.

Gość olagość
Wstydze się powiedzieć o tym mamie a tym bardziej pójść do ginekologa.. To jest normalne ze jeszcze nie mam okresu?

Gość olagość
No niestety nie będę się pokazywała nikomu a tym bardziej szła na zabieg.

Gość gość
Na forum nikt ci nie pomoże w takiej sprawie. Mamie nie musisz nic mówić. Jeśli tak bardzo się wstydzisz to idź do kobiety ginekologa. Tylko wcześniej poczytaj opinie. Innego wyjścia nie masz. Miesiączkę powinnaś już mieć od kilku lat i to też wymaga wyjaśnienia.

Gość gość
Żaden lekarz a już tym bardziej ginekolog nie przyjmie 13latki na wizytę bez rodzica. Co do okresu to wszystko zależy bo to sprawa indywidualna i wcale nie musi być tak jak napisała osoba wyżej że już powinnaś miesiaczkowac od kilku lat. Różnie bywa. Ale powtarzam kolejny raz że najlepiej pójść do lekarza i wyjaśnić wszystko. Pogadaj z mamą bo jesteś jej córka i stajesz się kobietą tak jak ona. Naprawdę nie masz powodu do wstydu. Po co ci te nerwy i stresy? Mama pomoże.

Gość olagość
ale jest szansa ze będę miała jeszcze okres i ze to jest błona?

Gość gość
Moja koleżanka miała tak właśnie. Okazało się że to przerośnięta błona dziewicza. Zakrywała całe wejście do pochwy. Musiała mieć operację.

Gość olagość
A miała wtedy okres? Prosze mnie nie straszyć :(