Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakup mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Mój partner kupuje mieszkanie, mamy zamieszkać w nim razem. Oglądaliśmy wczoraj jedno w kamienicy po generalnym remoncie i wszystko ładnie wygląda ale budynek jest z 1930 roku. Pytał się mnie co myślę o tym mieszkaniu i w sumie nie odpowiedziałam mu nic konkretnego, sama nie wiem niby wszystko jest ładne i nowe ale budynek ma prawie 90 lat. Ja się na tym nie znam więc podpowiedzcie mi co mam mu powiedzieć? Zakładając, że będziemy tam mieszkać do końca życia a mamy po 30 lat (z grubsza ;) ) to ten budynek powiedzmy za 40 lat będzie jeszcze do użytku? Pewnie to głupie pytanie ale naprawdę mnie to męczy a kompletnie się na tym nie znam. W końcu to zakup mieszkania jedna z najważniejszych decyzji w życiu.

Gość gość
Mieszkanie jest po generalnym remoncie. Co do samej kamienicy to 8 lat temu wymieniany był dach na nowy a 5 lat temu odnowili klatkę schodową i ocieplili budynek. Reszta budynku jest niby w bardzo dobrym stanie.

Gość gość
Jak przy budynku jest coś z głową robione to pociągnie znacznie dłużej niż jeszcze 40 lat. Od tego są w czynszu uwzględnione fundusze remontowe. A skoro przez ostatnie 10 lat tyle zrobili znaczy się jest dobrze. Ale weźcie pod uwagę, że przy starych budynkach te fundusze mogą być dość wysokie z racji wieku budynku.

Gość niso

Przed zakupem warto dokładnie zrobic research na portalach z nieruchomościami, sprawdź np: tutaj skyhomes.pl