Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdiagnozowano u mnie ciężki introwertyzm i bierność do życia

Polecane posty

Gość gość

witam Byłem na kolejnym spotkaniu i po testach okazało się że jestem introwertykiem, mam trudności w wchodzenie w relacje. To jest ta że te relacje są ale nie nie są głębokie, nie jest to przyjaźń, nie jest to ktoś znajomy. Relacje jeśli są są głęboko zdystansowane, też nie umiem wejść w taką relację, a też chyba ludzie wyczuwają mój introwertyzm. Być może jest to tak sobie myślę "niechciany introwertyzm" nabyty , bo jednak w głębi prowadzę z nim walkę. Jestem też podatny na manipulację, dużo ludzi mnie oszukało, bądź zwyczajnie wykorzystało, moją dobroć, czy moje zaangażowanie w relacje. Nie umiem też powiedzieć "dość". Być asertywny. Gdybym dzisiaj miał powiedzieć z kim mam głęboką relację, powiedziałbym że z nikim, bo ani nie mam przyjaciela, źle mi się żyje samemu.

Gość gość
Mnie nie była potrzebna żadna opinia ''specjalisty'' :O żeby wiedzieć, że też jestem introwertykiem. Wcześniej, tzn wiele lat temu byłem inną osobą, lubianą i wesołą, ale tragiczne wydarzenia spowodowały zmianę osobowości. Skrzywdzono mnie tak bardzo, że nie poskutkowały żadne terapie, psycholodzy, ani leki na depresję. Jedyny kumpel z którym się lubiłem zmarł niedawno.

Gość gość
''Jestem też podatny na manipulację, dużo ludzi mnie oszukało, bądź zwyczajnie wykorzystało, moją dobroć, czy moje zaangażowanie w relacje'' v mam to samo

Gość gość
Będę to przerabiał z psychologiem, może uda mi sie to przejść. Mam.niby cos ludzi z roku, ale to jest tylko grupa ludzi ktora myśli o sobie, nawet miedzy sobą nie potrafią się komunikować. Przyjaciel to odległa sprawa, właściwie tona tyle na ile moge szukam ale nie będę ludziom w życie wchodził, skoro nie chcą. I tak już dużo razy sie prosiłem o przyjaźń

Gość Norbee
Relacje z otoczeniem są odbiciem relacji z Tobą samym.

Autorze, uważam, że masz lepszy potencjał do rozwoju wewnętrznego od innych, bo masz w sobie dobroć i potrafisz się zdystansować. Bycie towarzyskim nie oznacza, że potrafi się wchodzić w głębokie relacje z drugim człowiekiem, dlatego nie żałuj, że taki nie jesteś. Jednakże nie powinieneś unikać innych ludzi i być im uległy. Rozwijaj dobroć, najpierw do siebie samego i nie myśl zbyt wiele, żeby nie generować lęków. Stań się wewnętrznie potężny poprzez poszerzanie samoświadomości, a nie siłowe zmaganie się. Umiejętność głębokiej obecności da Ci możliwość wchodzenia w głęboką relację z drugim człowiekiem. Myślę, że ten blog jest dla Ciebie. umieranie.phorum.pl/viewtopic.php?t=161&amp ;postdays=0&postorder=asc&start=900 W linku tym na samym końcu jest cyfra 900. Zmienianie jej w zakresie od zera do 1710 przenosi po kartach, tak jakby wyrywkowe otwieranie książki.