Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krzepliwość krwi czy dobra?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 27 tygodniu ciaży robiłam badania na gęstość krwi: INR 0,94 ( 0,80-1,20 norma) wskaźnik protombiny 113% ( 80-120%) czas protombiny 10,4 sek APTT 25,6 sek ( norma 26,0-37,0) APTT u mnie skraca się poprzednio było 27 teraz jest 25,6 CRP mam cały czas 13 lub 15 (norma do 5 ale dla kobiet nie w ciąży, w ciąży jest inne) D-Dimery 0,66 norma dla kobiet nie w ciąży do 0,5 w ciąży są inne normy, mój jest niby w normnie Fibrynogen 508 gdzie dla kobiet w ciąży do 600 jest w normie. Bolała mnie lewa noga, poszłam na UGG doplera nogi lewej, badanie nic nie wykazało. Lekarz uważa że nie trzeba acardu brać ani clexane. Nic. Że tylko za miesiąc wyniki zrobić jeszcze raz na krzepliwosć Ale czy rzeczywiście nic nie brać?

Gość gość
up

Gość gość
To może słuchaj zaleceń lekarza on chyba wie lepiej niż ktoś na forum. Ja jestem w 26 tygodniu ciąży i mam d' dimery 510. Ciążę prowadzę u dwóch lekarzy. Żaden z nich nie zlecił leków ani innych lub dalszych badań.

Gość gość
dzieki za odpowiedź mi zlecił za miesiąc powtórzenie tych badań zwłaszcza że mam mieć cc a krzepliwosc jest ważna do tego i przed cc mam jeszcze raz powtórzyc te badania