Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic ze zeschabem zeby nie popsul sie do jutra

Polecane posty

Gość gość

Nie potrzebnie wyciagnelam z zamrzali mieso z schabu a i tak nie mam jak dzis zrobic.Jak go przechowac do jutra by sie nie popsul?

Gość gość
Zamarynowac. Podlej oliwa, natrzyj ziołami, czosnkiem, solą. Jutro mięso będzie smaczne i kruche

Gość gość
Polewasz zalewą - ocet , olej lub oliwa, jesli masz gotowe zioła np dokarkowki czy grilla to posypujesz, jak nie, to sol, pieprz, kminek, czosnek, co tam lubisz i do lodówki na dobe.

Gość gość
Możesz zamarynowac w mleku i cebuli. Podejrzalam w Kuchennych rewolucjach. Sprawdza się.

Gość gość
Ja zalewam kefirem, maślanką lub jogurtem, żeby powietrze nie miało dostępu.

Gość gość
Nie cebula! Cebula sie psuje i na jutro bedziesz miala schaba w syropie z cebuli. Chyba ze tak jak sledzie z octem, ale fuj. Natrzyj czosnkiem z kminkiem, majerankiem i piepszem w oleju, przykryj talerzem i na jutro pycha. Mozna tez obgotowac i na gulasz jutro

Gość gość
Cebula w lodowce na mięsie się popsuje? Czy ty jesteś mądra. Jak najbardziej można obłożyc mięso cebulą i natrzec przyprawami.

Gość gość
ja mam lodówkę ze specjalną szufladą 0 stopni i tam przechowuję mięsa.

Gość gość
Wystarczy posolić jeżeli jutro mają być z tego mięsa schabowe. Jeżeli będziesz piekła to faktycznie natrzeć ziołami, czosnkiem, ale i tak podstawą jest sól.

Gość gość
23:12moze i.madra nie jestem, ale sol wyciaga soki z owocow i warzyw, wiec albo sola albo cebula. Z reszta mozliwe ze Ci to nie przeszkadza, mi taka cebula jalczeje i zwyczajnie smierdzi!