Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic ze zeschabem zeby nie popsul sie do jutra

Polecane posty

Gość gość

Nie potrzebnie wyciagnelam z zamrzali mieso z schabu a i tak nie mam jak dzis zrobic.Jak go przechowac do jutra by sie nie popsul?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamarynowac. Podlej oliwa, natrzyj ziołami, czosnkiem, solą. Jutro mięso będzie smaczne i kruche

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polewasz zalewą - ocet , olej lub oliwa, jesli masz gotowe zioła np dokarkowki czy grilla to posypujesz, jak nie, to sol, pieprz, kminek, czosnek, co tam lubisz i do lodówki na dobe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz zamarynowac w mleku i cebuli. Podejrzalam w Kuchennych rewolucjach. Sprawdza się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja zalewam kefirem, maślanką lub jogurtem, żeby powietrze nie miało dostępu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie cebula! Cebula sie psuje i na jutro bedziesz miala schaba w syropie z cebuli. Chyba ze tak jak sledzie z octem, ale fuj. Natrzyj czosnkiem z kminkiem, majerankiem i piepszem w oleju, przykryj talerzem i na jutro pycha. Mozna tez obgotowac i na gulasz jutro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cebula w lodowce na mięsie się popsuje? Czy ty jesteś mądra. Jak najbardziej można obłożyc mięso cebulą i natrzec przyprawami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam lodówkę ze specjalną szufladą 0 stopni i tam przechowuję mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wystarczy posolić jeżeli jutro mają być z tego mięsa schabowe. Jeżeli będziesz piekła to faktycznie natrzeć ziołami, czosnkiem, ale i tak podstawą jest sól.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
23:12moze i.madra nie jestem, ale sol wyciaga soki z owocow i warzyw, wiec albo sola albo cebula. Z reszta mozliwe ze Ci to nie przeszkadza, mi taka cebula jalczeje i zwyczajnie smierdzi!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×