Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa czarna

Czy to jest normalne?

Polecane posty

Gość Kawa czarna
No tak ale jest zameldowany na stałe nie wiem jak się to ma teraz w prawie. Chciało się dla niego jak najlepiej Rodzice by mu wszystko oddali gdyby był w porządku. W każdym razie dziękuję bardzo za porady. Poszukam jakiejś poradni i pójdę na terapię. I umowie się z jakimś prawnikiem na rozmowe

Gość gość
Kawa czarna Jeśli Twój mąż pracuje na czarno to niewielkie są szanse na ściągnięcie alimentów bo na papierze nie ma nic ani na koncie skoro dostaje pieniądze do ręki. Jeśli poszłabyś do funduszu alimentacyjnego - przyznaliby Ci je dopiero po rozwodzie - to wówczas - niezależnie od zasądzonej kwoty np. 800 zł / na dziecko to z funduszu alimentacyjnego dostawałabyś wtedy max 500 zł na dziecko. A kiedy zasądzone miałabyś np. po 300 zł na dziecko to otrzymywałabyś te 300 zł na każde dziecko. Z funduszu alumentacyjnego nie dostaniesz więcej niż 500 zł na dziecko. Także kokosów nie ma. A skoro mąż budowlaniec to i w domu remont zrobi bo umie.

Gość Kawa czarna
Ja myślałam o 400 zł na Dziecko to i tak dla mnie byłby spory zastrzyk skoro teraz utrzymuje się za 1200 zł. Nie wiedziałam że można się starać o tak wysokie alimenty jak np 800 zł na Dziecko.Moglabym powołać na swiadka jego szefa że pracował u niego ale nie chce nikomu robić problemów też. Tak umie remont zrobić ale też trzeba mieć za co ten remont zrobić. Przy ostatniej kłótni powiedział że skoro chce rozwodu to mam go spłacić za ten remont co już włożył w ten dom 6 tys. A co ja mam od niego teraz ściągać za czynsz i rachunki których nigdy nie płacił? Kasę na Dzieci której nigdy nie widziałam. Czy zasiłek 500+ zwalnia ojca z dawania kasy na Dzieci?

Gość gość
Kopa mu daj i niech znika.

Gość gość
Nic mu nie musisz oddawać i żeby nie wiem jak się zmienił nie melduj go i nie dopisuj do aktu swego domu po dziadkach. Jeżeli nawet bedziesz z nim to miej swoje, już wiesz jaki jest, lepiej nie ryzykować. Co do domu rodziców to spokojnie możecie go wystawić za drzwi, bez przesady, nawet lokator musi płacić, za darmo nie ma opcji mieszkać, nic nie ugra. Zresztą meldunek to nie własność. Tobie terapia nie jest potrzebna, albo idziecie razem albo wcale. Jeżeli dasz mu czas i on nie skorzysta to idź do prawnika, podawaj o alimenty, wystaw z domu, tak być nie może.

Gość gość
Kawa czarna Czy zasiłek 500+ zwalnia ojca z dawania kasy na Dzieci? x Absolutnie nie zwalnia. Obowiązek utrzymania dzieci w pierwszej kolejności spoczywa na rodzicach. W tym wypadku na pracującym ojcu. Nie ważne, że na czarno. To jest jego psi obowiązek. Ale nie tylko utrzymanie swoich dzieci ale i swojej żony czyli Ciebie. 500 + to jest tylko zasiłek od państwa jako dodatek do potrzeb dzieci a nie główne ich utrzymanie szczególnie przy pracującym ojcu.

Gość gość
Ehhh :(