Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zaszczepić dziecko mimo przeciwskazań?

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z dzieckiem. ma 10 lat, córka ostatnią szczepionkę przyjęła jako roczne dziecko, po tym dostała drgawek, napadów padaczkowych i w szpitalu córka dostała zalecenie, by jej więcej nie szczepić- tak więc nikt się o szczepienia nie czepia. Córka chorowała na ospę, świnkę i różyczkę, które przeszłą bardzo lekko, ale nie miała jeszcze odry- i właśnie tego się boję! Od kilku dni w telewizji mówią, zę jest epidemia, ze dziecko nieszczepione może przepłacić życiem tę chorobę. I teraz takie moje zapytanie: czy mimo przeciwskazań zaszcepić córkę tylko przeciw tej odrze? Córka jest już w lepszym stanie fizycznym, ataków padaczki nie miała od 5 lat, lekarze nie są w stanie mi pomóc, a ja się boję, zę w kontakcie z odrą moje dziecko po prostu umrze! Boję się ją teraz wypuszczać nawet na podwórko lub do szkoły. Mieszkamy w okolicach Warszawy- czyli blisko ogniska epidemii. Co byście zrobiły- zaszcepiły mimo dawnych przeciwskazań?

Gość gość
Ciąża była nieplanowana?

Gość gość
Planowana- jak najbardziej! A co to ma do rzeczy ze szczepieniem?

Gość gość
Jakby była nieplanowana to przed następnym bzykaniem twój partner musiałby założyć na siusiaka gumkę, która: a) nie spada z siusiaka, b) nie pęka na siusiaku.

Gość gość
Do autorki tematu! Jak ciąża była planowana to znaczy, że jak Twój przyjaciel chce figlować to Ciebie głowa nie boli.

Gość gość
Zrób córce braciszka to dostaniesz 500+ :D

Gość gość
AUTORKO TEMATU dlaczego teraz siedzisz na kafeterii zamiast bzykać się z mężem?????????

Gość gość
Nie ma szczepionki na samą odrę, jest skojarzona na odrę, świnkę, różyczkę. Jest to żywa szczepionka. Na Twoim miejscu nie szczepiłabym, skoro sa przeciwskazania. Jeśli już koniecznie byś się upierała, to szczepienie tylko w szpitalu i pod osłoną przeciwhistaminową. Jeśli dojdzie do wstrząsu, co u Twojego dziecka jest bardzo prawdopodobne, to brak szybkiej reakcji może doprowadzić do niedotlenienia i niepełnosprawności umysłowej (u córki mojego kuzyna tak się stało po BCG).

Gość gość
Córka właśnie ospę, świnkę i różyczkę już miała, więc nie potrzebne są juz przeciw temu szczepienia, najbardziej się właśnie tej odry boję, ze się gdzieś zarazi i przepłaci to zdrowiem lub życiem. Przeciwskazania ma tylko neurologiczne i to z czasów, gdy miała jeszcze napady padaczkowe, bo obecnie napadów padaczkowych już nie ma.

Gość gość
Nie ma żadnej epidemii. Kilkanaście zachorowań to nie jest żadna epidemia, za dużo naogladalas się pewnej stacji. Te zachorowania 6 osobowej rodziny w Pruszkowie nastąpiły po tym jak jedno z ich dzieci zostało zaszczepione na odrę, świnkę, różyczkę. Więc jest bardzo prawdopodobne, że to wirus szczepionkowy się roznosi. Matka publikowała skany książeczek zdrowia z historią szczepień po tym jak wyzywano ich od antyszczepionkowcow.

Gość gość
Dzieci szczepione: 30 razy częściej chorowały na alergiczne katary, 22 razy częściej stosowały leki na alergie, 3 razy częściej występowały zmiany skórne alergiczne 5 razy częściej były upośledzone umysłowo i miały trudności w nauce, 4,2 razy częściej na ADHD i autyzm, 4 razy częściej cierpiały na choroby neurorozwojowe, 4 razy częściej chorowały na zapalenie ucha środkowego 6 razy częściej chorują na zapalenie płuc, 4 razy większe ryzyko zdiagnozowania choroby przewlekłej szczepienia u wcześniaków wiązały się ze zdecydowanie częstszym występowaniem zaburzeń neurorozwojowych http://alexjones.pl/aj/aj-inne/aj-akcje-i-inicjatywy/item/138473-oswiadczenie-w-sprawie-odry--czego-nalezy-sie-obawiac