Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waszym zdaniem powinno się pierwszą pisać

Polecane posty

Gość gość

do faceta? w sensie pierwsza zaczynać rozmowę z facetem z którym się poznało niedawno? czy nie wypada i jak facetowi zależy to sam by się odezwał

Gość gośćmad
To zależy już od Ciebie i Twoich zasad :D

Gość gość
Kolejna królewna z drewna.

Gość gość
A tak trudno jest napisać cześć co słychać?

Gość gość
gośćmad dziś nie inteligentna :D

Gość gość
Kobieta nie powinna pierwsza pisać. Jak facetowi naprawdę zależy na kobiecie, to zrobi wszystko, żeby ją poznać.

Gość gość
Od faceta, któremu zależy, się nie opędzisz. Będzie pisał pierwszy. Facet, który ma Cię gdzieś, będzie Cię olewał, a jak będziesz mu się sama podkładać, to Cię po prostu wykorzysta i zostawi.

Gość gość
Nie zawadzi i możesz napisać :) ale prawda jest taka, że jeśli facetowi zależy to sam szuka kontaktu.

Gość gość
Ja pisałam tak i nie skończyło się to przyjemnie. Ostatnio czytałam te rozmowy. Na około 10 rozmów 3 zaczął on a resztę ja. Nie doszło nawet do randki.

Gość gość
Tylko, że my myślimy tak samo, "jakby jej zależało to by coś napisała" Bardzo lubimy jak kobieta pokazuje, że jej też zależy, gdy się odezwiesz pierwsza to będzie to znak dla niego, że Ci się naprawdę spodobał i bardziej go to zmotywuje do działania. Nie lubimy księżniczek, lubimy naturalne, spontaniczne dziewczyny.

Gość gość
Ja też pierwsza napisałam i też nie polecam.

Gość gość
czasami mi się zdarzy napisać pierwszą do faceta gdy nagle przestał się odzywać ale i tak nic dalej potem z tego nie wynika. Długo odpisuje, widać że mało chętnie a potem znów się nie odzywa. Z mojego doświadczenia wynika że pisanie pierwszą i tak nic nie daje jakby chciał to sam by napisał

Gość gość
gość dziś - dokładnie tak jest ! Mam identyczne doświadczenia!

Gość gość
Ja pierwszy napisałem do dziewczyny kilka razy, niektóre nawet nie odpisały, jedna odpisała, że nic z tego a kilka innych mnie zwodziły, długo nie odpisywały albo pisały, że są chętne na spotkanie a jak proponowałem konkretny dzień to ich bolała głowa albo się źle czuły. Na podstawie moich doświadczeń, nie polecam aby facet pisał pierwszy.

Gość gość
To zależy. Może jestem troche staroświecka, ale uważam, że to jednak na poczatku facet powinien sie starać bardziej. Co nie znaczy, że Ty też nie możesz pokazać, że to odwzajemniasz, a nawet powinnaś to wtedy pokazać. Więc jeśli facet widać, że się stara, że odzywa się do Ciebie często np. codziennie, to nic się nie stanie, a myślę, ze będzie to nawet mile widziane jeśli Ty też się odezwiesz, tak na luzie co u niego słychać. Ale jeśli facet nie stara się jakoś szczególnie o Ciebie, czy nie odzywa się zbyt często, to wtedy tego nie rób, nie skreślaj go tez całkiem, ale daj mu się wykazać. Nie chodzi o bycie księżniczką, ale niestety przewaznie kiedy kobieta bardziej stara sie o faceta niż on, to źle się to kończy, a przynajmniej na początku znajomości bo faceci nie mają o takich kobietach najlepszego mniemania, myślą, że są zdesperowane- i to nie ja wymyśliłam, ale tak słyszałam od facetów

Gość gość
A nawet kiedy facet na początku okazuje Ci bardzo dużo zainteresowania- też nie radzę pokazywać mu od razu, że Tobie też bardzo zależy bo z opowieści moich koleżanek i własnego doświadczenia wiem,ze moze to szybko ostudzić ich entuzjazm. Faceci tak już mają, że w ich naturze leży zdobywanie ( zwykle to samiec zdobywa samicę), więc kobieta, która da się zdobyć zbyt szybko dla wielu jest niewarta zachodu i może przyjść nawet na myśl, że skoro nie jest zbyt wybredna i niewiele trzeba aby ją zdobyć, nie ma zbyt dużego powodzenia. Ale nie można też przesadzić w drugą stronę bo faceci nie przepadają też za jak to sami czesto nazywają "księżniczkami", które pomimo ich dużego zainteresowania nie odwzajemniają go nawet w małym stopniu, przy tym czesto są dla nich chłodne, wręcz nieuprzejme. Podsumowując: jeśli facet jest dla Ciebie miły, Ty też bądź, nie rzucaj mu się na szyję, nie pokazuj, że szalejesz od razu za nim. To będzie nawet dobrze o Tobie świadczyło bo w końcu jeszcze dobrze go nie znasz, na pokazanie głebszych uczuć przyjdzie być może czas później. Ale też pokaż choć w małym stopniu, ze jego starania przynosza efekty bo inaczej się zniechęci

Gość gość
Raz też napisałam z konkretną propozycja pójścia na kawę i już trzy lata czekam na odpowiedź

Gość gość
Śmiało może kobieta pierwsza napisać, jeśli mu się podobasz i pokażesz jeszcze, że się starasz i że Ci zależy to facetowi to dodaje pewności siebie wobec Ciebie. My faceci bardzo lubimy jak dziewczyna okazuje zainteresowanie. Ja bym był mega szczęśliwy jakby dziewczyna która mi się podoba napisała pierwsza. Np taka sytuacja: Poznaliśmy się wczoraj, w jakimś gronie znajomych, widać było wspólne zainteresowanie, było miło fajnie i w ogóle na plus. Dzisiaj sobie myślę, napiszę do niej jutro, żeby nie być nachalnym a tu pyk, ona pisze pierwsza, taka sytuacja byłaby bardzo miła i byłbym zadowolony z tego. Nie słuchaj kobiet, bo kobiety mają wypaczony obraz jak myśli facet.

Gość gość
Jeszcze napiszę o tych facetach-zdobywcach, to są tacy samcy alfa, takich facetów jest może 10%, fakt, możesz trafić na takiego ale on już jest albo zajęty i szuka kogoś na boku albo nie jest zajęty i się spotyka z kilkoma na raz.

Gość gość
12:00- bo ten facet widocznie jakoś szczególnie nie starał się o Ciebie i nie był zbytnio zaintresowany

Gość gość
Też napisałem do dziewczyny z propozycją wspólnego wyjścia i nie raczyła nawet odpisać. Nie polecam pisać pierwszym.

Gość gość
Ja zawsze grzecznie odpisywalam, nawet jak byłam na nie. To kwestia szacunku i kultury osobistej, a nie tego czy się jest na tak.

Gość gość
Ja bym napisał ale nie napisze jeśli dostałem kosza

Gość gość
11:56 Tylko że kobiety też traca entuzjazm gdy wiedza że facetowi bardzo zależy... sam sprawdzilem. Okazalem to zostalem ny. Olalem ją to sama przylazla i się przymila

Gość gość
Może okazywaleś zbyt nachalnie.ja byłam wniebowzięta gdy facet który mi się podobał pierwszy napisał i zaprosił. Potem z chęcią sama pisałam i zaprosiłam. Ale finalnie i tak wybrał inną. Mają rodzinkę, dzieci, a ja sama i sama.

Gość gość
Właśnie nie nachalnie normalnie tak jak facet powinien to zrobić. Nigdy nie byłem nachalny dlatego teraz już jej nie wierzę

Gość gość
jak masz wątpliwości to lepiej wcale nie pisz.. i tak znajdzie się dla niego lepsza ZDECYDOWANA a nie królewna od siedmiu boleści

Gość gość
Jeśli on jest dupowaty to ona musi być zdecydowana.

Gość dziękuje i do widzenia
To nie są dawne czasy. Teraz jeśli kobieta nie walczy o faceta to straci go bo inna o niego zawalczy, więc jak najbardziej staranie się o faceta i pisanie pierwsza jest zalecane w tych czasach, a nawet zaczyna być regułą. Faceci którzy nie doceniają starań takiej kobiety powinni być olewani od ręki, bo nie ma co tracić czasu na jakiegoś mizgona. Sprawa jasno postawiona więc do dzieła kobietki albo inna to za was zrobi.