Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to omamy?

Polecane posty

Gość gość

Przeraza mnie fakt tego co stało sie wczorajszej nocy i nawet jesli mocno w to nie wierze,nie umiem tego zrozumiec.Budząc sie nad ranem poczułem ze leży ktoś przytulony do moich plecow,bardzo mocno biło komus serduszko ale tak silnie ze czulem to na swoim ciele.Wystraszylem sie bo przeciez nikogo oprucz mnie w łozku nie było czy ja mam omamy?

Gość gość
wypierasz się kolegi ?

Gość gość
Może kolezanki no sam nie wiem kto i co to było ale z pewnoscia nie jest to naturalne

Gość gość
obcy pewnie

Gość gość
Nie umiem wytlumaczyc tego zjawiska i liczę na pomoc lub podpowidz z waszej strony.

Gość gość
Zakochany w tobie duch:p

Gość gość
Myslicie ze mi sie wydawało???

Gość gość
Jestem katolikiem i raczej wolę kobiety od mężczyzn no ale takie cos??

Gość gość
Ostre schizy.

Gość gość
na detoksie tak bywa

Gość gość
Myslisz?! Najgorsze jest to ze juz nie spałem i byłem swiadomy tego co poczułem na plecach w łóżku bylem tylko ja.Psychiatra sie kłania:-(

Gość gość
Ja to chyba dzisiejszej nocy przespie sie na podłodze :-(

Gość gość
kolega cię po pijaku wziął żebyś był lużniejszy

Gość gość
U mnie w domu nikogo nie było,byłem sam.

Gość gość
Twoj „omam” podchodzi troche pod tzw. paraliz senny, poczytaj sobie o tym. Moim zdaniem te opisy stworzono po to, aby ludzie pod zadnym pozorem nie wierzyli w jakichs obcych albo duchy (a w konsekwencji w Boga). Dlaczego tak mysle? Tez mialm podobne doswiadczenie, cos niewidocznego, lecz wyczuwalnego smigalo mi po pokoju , a potem siadlo na szyi i przyduszalo. Nie spalm, w pokoju palilo sie swiatlo mimo nocy, nikogo wiecej w domu. Uwazam, ze to byl zly duch. Moze kosmita/obcy, wszystko jedno, wedlug pewnych teorii kosmici to upadli aniolowie, ktorzy odwrocili sie od Boga i pomagaja szatanowi. Jestem osoba wierzaca i raczej dobra, nie wiem, dlaczego mi sie to przydarzylo.

Gość gość
dlatego , że wierząca

Gość gość
Moze i dlatego. Instynktiwnie modlitwa (w mysli, inaczej sie nie dalo, cialo, usta nie reagowaly) - wtedy to sie szybko skonczylo.

Gość gość
Dziekuję za odpowiedz! Myslisz ze na jawie mozna miec paraliż senny ( moze masz racje) :-(

Gość gość
Dziwne jest to ze w tamtym misiacu przyszla sasiadka do mojej żony i mowila ze lezala w łozki na boku i nagle poczula ze ktos lezy za nia i przyciska jej buzie do poduszki.Nie mogla ruszysz glowa ani jej podniesc i ciekawi mnie czy moze moj blok jest jakis dziwny!??

Gość gość
gość dziś Dziekuję za odpowiedz! Myslisz ze na jawie mozna miec paraliż senny ( moze masz racje) xxx Z cala pewnoscia mozna. W moim przypadku to byla noc, czytanie normalnej ksiazki przy zapalonym gornym swietle. Moze mi sie przysnelo w miedzyczasie, ale bankowo pobudka natychmiast, gdy to cos zaczelo bardzo szybko smigac po pokoju. Potem juz zero snu, troche dygi byly, gdyz doswiadczenie bardzo realistyczne, niemal namacalne.

Gość gość
Kurde ja to zwyczajnie jestem przerazony!!

Gość gość
gość dziś Dziwne jest to ze w tamtym misiacu przyszla sasiadka do mojej żony i mowila ze lezala w łozki na boku i nagle poczula ze ktos lezy za nia i przyciska jej buzie do poduszki.Nie mogla ruszysz glowa ani jej podniesc i ciekawi mnie czy moze moj blok jest jakis dziwny!?? xxx Nie jest raczej. Chyba po prostu cos nadprzyrodzonego (duch) akurat ten blok sobie upatrzyl na jakis czas. Mozliwe, ze inni sasiedzi tez mieli podobnie, ale nie opowiadaja, bojac sie podejrzen, ze maja kuku na muniu :-) Ja jako osoba wierzaca wierze w duchy (dobre anioly oraz szatana i jego pomocnikow), wiec nie uwazam, ze lepiej o tym milczec. Aha, ale nie mam zajawki na duchy, nie jestem jakas nawiedzona. Po prostu, gdy mi sie to przytrafilo, automatycznie uznalam jako oczywiste, ze to nieprzyjazny duch, a nie zadne zludzenie/omam jak by chcieli naukowcy.

Gość gość
Nie dziwi mnie Twe przerazenie, sama tez mialam duzego stracha az do rana. Potem przytrafilo mi sie to jeszcze bodajze ze dwa razy, w innych domach. Za kazdym razem od razu sie modlilam i szybko mijalo. Wreszcie przestalo sie powtarzac. Tak wiec nie boj nic :-), tylko sie modl jakby co i pamietaj, ze toto chce Cie chyba tylko przestraszyc dla wlasnej frajdy, ale samo ma dygi, gdy tylko Twoj mozg - nad ktorym toto nie panuje - wlacza modlitwe.

Gość gość
A czy ktoś z niewierzących też doznał takiego niby paraliżu sennego? Jak Wy sobie poradziliście w tamtych chwilach, tzn. bez modlitwy co u Was zadziałało?

Gość gość
Pięknie dziękuję za wszystkie pomocne wypowiedzi juz myslales ze powinienem udac sie do psychiatry:-(

Gość gość
Chyba kazdy z nas tak mial dopoki juz na spokojnie nie przemyslal wszystkiego lub/i nie poznal podobnych historii z udzialem innych ludzi. Pieknie pozdrawiam.

Gość Arecki446
poczytajcie sobie co to jest paraliż przysenny

Gość gość
Upewnilem sie chociaz ze nie jestem jakis psychiczny i ze inni ludzie potrafia pomoc :-) Mam jednak nadzieje ze juz drugi raz cos takiego mnie spotka i ta sąsiadka miała podobnie.

Gość gość
To uczucie dziwne jak poczułem te bicie serca, to tak jakby żywy człowiek lezal mi za plecami.Boże taki strach mnie opętał ze mialem ochote nie wchodzic do wlasnego mieszkania.

Gość gość
Ja po przebudzeniu kiedyś widziałam postać stojącą koło łóżka która po chwili zniknęła to była kobietą ubrana w białą sukienkę, nikt mi nie chce uwierzyć w to i patrzą się na mnie jak na obłąkaną.