Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest możliwe wymieszanie nasienia i zapłodnienie?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio z koleżanka się zastanawiałyśmy, co by się stało gdyby się wymieszało nasienie od dwóch facetów. Mogłoby być tak, że dwa plemniki od dwóch różnych facetów spowodowałby zapłodnienie?

Gość gość
Zamiast się puszczać po pijaku, weź się za książki i opanuj choć podstawy, do tego koniecznie antykoncepcja, no ale z tym to musisz poczekać do porodu

Gość gość
Nawet, jeśli sperma się wymieszała od dziesięciu samców, to tylko jeden plemnik zapłodnił komórkę jajową i będzie tylko jeden szczęśliwy tatuś. A który, to póki co nie wiadomo.

Gość gość
Komórki płciowe mają blokadę przeciw polispermii. Jeżeli kobieta ma nadpłodność i co najmniej 2 komórki płciowe zostały uwolnione jajników to istnieje szansa, że plemnik 1 mężczyzny zapłodni 1 oocyt, a inny plemnik 2 mężczyzny 2 oocyt. To nie jest pewne bo równie dobrze może dojść do sytuacji, że zapłodnią plemniki tylko od 1 dawcy, pomimo obecności plemników konkurenta. Wygrywają najżwawsze i bardziej liczne plemniki u zdrowszego dawcy.

Gość gość
Ok, dzięki za odpowiedzi, nie rozumiem tylko tych uwag o puszczalskie, tak z koleżanką się śmiałyśmy i trochę mnie to nurtowało potem, tak z ciekawości tylko.

Gość gość
Na tym forum o co byś nie zapytała, to zawsze znajdzie się anonimowa chamica, która cię zmiesza z błotem. Po prostu olewaj takie wpisy.

Gość gość
jprd

Gość gość
Dobra już nie wymyślać ze z koleżanka się śmiałas bo tak się składa ze na Twoim temacie ktoś Ci napisał ze się sperma wymieszała i obydwu Cię zapłodnilo

Gość gość
No teoretycznie moga byc blizniaki i 2 roznych ojcow jesli 2 plemniki zaplodnia 2 rozne komorki jajowe.

Gość gość
A ja mam troche inne pytanie - jak to mozliwe ze doszlo do zaplodnienia skoro nie bylo wytrysku, w dodatku w dni nieplodne??

Gość gość
W preejakulacie ca plemniki zdolne do zapłodnienia, a owulacja zawsze może się przesunąć, zamieniając dni nieplodne na płodne

Gość gość
No niby tak, czytalam o tym... No ale kurde 5 dni po okresie?? ;/

Gość gość
Przy jak długich cyklach?

Gość gość
Normalne, 28-29 dni

Gość gość
I według Ciebie 5 dni po miesiaczce to dni nieplodne?? Nic dziwnego, ze w ciąży jesteś, czy tam byłaś

Gość gość
Przy cyklach jak w zegarku 28 dniowych jedynie 18/19 - 28 dnia to dni niepłodne. Ja przez 8 lat nie ********* się w te 18/19 dni a potem w pozostałe stosowaliśmy gumki i żadnych wpadek nie było. To jest dla ludzi wytrzymalych

Gość gość
No bylam przekonana ze nieplodne, przynajmniej moj kalendarzyk tak wskazywal

Gość gość
Durna babo, jak już się bawisz w kalendarzyk, to dni płodne się obserwuje, a nie oblicza

Gość gość
No tak, moja wina

Gość gość
No twoja

Gość gość
Taaaa niby koleżanka... Ha ha to ty puszczalska co nie wie z kim ma dziecko

Gość gość
Ja żadnego takiego tematu nie zakładałam. A ty nie masz co robić tylko siedzisz non stop i ubliżasz ludziom? Prześladujesz mnie, wiesz? Miło ci?

Gość gość
Ja zaliczyłam wpadkę 3 dni po okresie

Gość gość
W ciąże można zajść nawet podczas okresu. 2018 rok i żeby podstaw nie wiedzieć, czego uczą w tych szkołach? Wyliczanie dni niepłodnych z kalendarzykiem nie działa. Jest metoda angielska ale tam sie codziennie obserwuje organizm i mierzy temperature, ale też nie jest 100% pewna.

Gość gość
18:16 pięć dni po okresie to liczysz jak płodne. Plemniki potrafią w ciele kobiety przeżyć 72 godziny. To masz dodatkowe 3 dni. Jak jeszcze okres masz 5 dni, dodajesz te 5 po okresie i te 3 dni życia plemnika i masz 13 sty dzień cyklu, czyli co? Owulka :) Ważna sprawa jeszcze. Po urodzeniu dziecka owulacja może się przesuwać. Tzn, że nie będzie w środku cyklu. Ja jestem z tych kobiet, co się przesunęła. Miałam zaraz po miesiączce.

Gość gość
ok wczesniej tego nie wiedzialam. ale myslalam ze przy stosunku przerywanym w takim dniu raczej nie bedzie mozliwe zaplodnienie. teraz tak mysle ze mogly mi sie przesunac dni bo kilka dni wczesniej wrocilam zza granicy. dodam ze ja chcialam uzyc gumki ale to partner nalegal ze on nie uzywa bo ,,nigdy nie konczy w srodku'' a ja sie zgodzilam. ciaze usunelam. Teraz prosze, mozecie mnie wszyscy zjechac na prawo i lewo :)

Gość gość
Ja chciałam gumki a on nie kończy w środku . Ile ty masz lat 15? Usunęła ciąże - nazwij to właściwie :zamordowałam swoje dziecko. Pierwsze dałam mu życie by zaraz mu je odebrać. Zdecydowałam za nie.

Gość gość
Tak, zamordowalam wlasne dziecko :)

Gość gość
Ja chciałam gumki a on nie kończy w środku . Ile ty masz lat 15? Usunęła ciąże - nazwij to właściwie :zamordowałam swoje dziecko. Pierwsze dałam mu życie by zaraz mu je odebrać. Zdecydowałam za nie.

Gość gość
Ale suka