Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama97

Połroczne dziecko jedzenie w dzień a spanie w nocy.

Polecane posty

Gość Mama97

Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad oduczaniem mojego synka wstawania w nocy tzn. podawaniu mu wody (wstaje o 23 o 3 i o 5 (gdzie nie je tylko budzi się biorę go do siebie i wtedy mleko o 6). Czytałam i to chyba oczywiste że dziecko w tym wieku jeśli naje się w dzień nie powinno budzić się już w nocy bo ma dużo kalorii, nie chce dziecka w nocy głodzić dlatego proszę o opinię czy dobrze je w dzień czy może powinnam podawać mu więcej. Przykładowy dzień: 6.00 150 ml mleka 8.30 pół małego słoiczka jakieś warzywka lub mieszkanki (nie lubi kaszek) 9.00 150 ml mleka i drzemka 12.30 obiad przeważnie jakaś zupka zawsze z mięskiem zje pół dużego słoika do tego coś do przegryzienia np chrupek 15.00 cały mały słoik owoców 16.00 150 ml mleka 19.00 150 ml mleka z 4 miarkami kleiku ryżowego (dosyć gęste). Więc proszę o opinie co robić próbować z wodą czy może dokarmić go jeszcze mlekiem przez sen o ok 22, czy więcej gdzieś w dzień..?

Gość gość
duzo je

Gość gość
Dziecko je zdecydowanie za często.. kiedy brzuszek malucha ma odpoczywać ?

Gość gość
Dziecko je w nocy bo jest głodne.

Gość gość
Moj syn ma 5 miesiecy i jak go nakramie ostatni raz o 1 lub najpóźniej 2 w nocy to spi mniej wiecej do 6 lub nawet 7.

Gość gość
To się ciesz. Moja ma 14 miesięcy i wstaje 3 razy w nocy na jedzenie.

Gość Mama97
Raczej nie je bo jest głodny a z przyzwyczajenia. Dzisiaj w nocy próbowałam w nocy z wodą skończyło się na tym że musiałam mu dosypać jedną miarkę mleka bo walczył z wodą godzinę. Nadal obudził się jak w zegarku o 23 i 3 (nawet po tej mniejszej ilości mleka) ale spał o wiele lepiej,pierwszy raz przespał godzinę 5 :)

Gość Mama97
Więc racja brzuszek musi odpocząć. Plus zrobię troszkę większe przerwy w jedzeniu. Mleko po owocach dostaje bo te owoce to dla niego przekąska i zaraz szybko jest głodny wiec to nie tak że wmuszam w niego i bidak nie ma kiedy odpocząć tylko non stop łycha w buzi :)

Gość gość
Bo Twoje dziecko nie chce pić tylko jest głodne. Biedactwo takie głodne musi zasypiac.

Gość gość
Mleko to nie napój a pokarm, posilek. Do roku mleko jest podstawą żywienia niemowlaka uzupelniane o inne pokarmy. Dziecko wzorcowo je tylko troche za duzo za czesto :)

Gość gość
Każde dziecko potrzebuje inaczej jeść i pić. Mój syn ma 8 miesięcy i mm pije tylko raz dziennie-rano,nie chce mleka, woli posiłki stałe, przesypia całą noc. Zje wieczorem o godzinie 20:00 kaszę manną którą mu podaję łyżeczką lub budyń czy kisiel i śpi do 7:00 rano. Bardzo lubi zupy wszelkiego rodzaju i banany.Oczywiście że się martwię tym że zaczyna odrzucać mleko,ale co mam zrobić? Piersią karmiłam równe 6 miesięcy, już wtedy zaczął odrzucać pierś.

Gość gość
8:38 mojego dziecka podstawą to było przez pierwsze pół roku, a potem pluła mlekiem dalej jak widziała.