Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urząd pracy i te sprawy

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj dostałam jakiś list w urzędzie na spotkanie w szkole, jakaś " giełda pracy ". Mam ofertę pracy i tam będzie jakieś spotkanie z pracodawcą. Wiecie może czy to jest jakieś grupowe spotkanie ? Jak to wygląda ? Bo szczerze nie wiem co jutro mówić żeby mnie tylko nie wyrejestrowali. A ta oferta jest dość słaba bo typowo do magazynu mięsnego a ja mam okropne problemy z krzyżem..

Gość gość
z urzędu pracy można się samemu nawet wyrejestrować ja tak zrobiłem że wypełniłem wydrukowany od nich ze strony blankiet i zaznaczyłem że na własne żądanie i mnie wyrejestrowali ;) no i mam spokój już od 7 miesięcy jestem szczęśliwym człowiekiem i jestem zadowolony że nie jestem u nich zarejestrowany .Byłem przez nich wzywany prawie cały czas ja nie polecam urzędów pracy to nic nie pomogą nie ma z nich pożytku byłem w jednym miejscu zarejestrowany to tyle że poszedłem i podpisałem karteczkę raz na miesiąc że się wstawiłem i nic ;/ nigdy nie mieli chodziłem jeden cały rok 2015 nic mnie nie dali i nic nie mieli żadnej oferty dopiero w 2016 mnie wysłali dwa razy a tak to chodziłem tylko i podpisałem kartkę i proszę się wstawić do nas za kolejne 60 dni ;/ co dalej było to byłem zarejestrowany w innym urzędzie wysyłali mnie na staże w ile miejsc nigdy się nie dostałem a bo to mają kogo innego już wybranego albo bo już nie mają wolnego miejsca i już nie mają zapotrzebowania na stażystę albo już kogoś innego sobie kierownik zakładu upatrzył ;;/ chodziłem po kilku zakładach i byłem przez pięć miesięcy no może przez siedem wysyłany do 6 pracodawców na staż .No i jeden już ma kogo innego wybranego inny znowu mówi bo już nie mają zapotrzebowania .

Gość gość
i tak sobie zyjesz bez ubezpieczenia?

Gość gość
ubezpieczenie zdrowotne można sobie opłacac samemu jakąś tam kwotę wpłacać miesięcznie i nie potrzeba być zarejestrowanym w urzędzie pracy żeby mieć ubezpieczenie .Można sobie wykupić i się płaci ileś tam pieniędzy i się ma na wizyty u lekarza prywatnie możliwość .To nie jest jakiś tam obowiązek u nich być zarejestrowanym .

Gość gość
ale miał ktoś takie spotkanie ?