Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca jako nauczyciel

Polecane posty

Gość gość

Czy warto zostać nauczycielem? Chciałam iść na studia nauczycielskie. Powiedzcie, czy faktycznie tak ciężko o pracę, czy to tylko takie gadanie?

Gość gość
Ciężko o pracę i nikt cię nie szanuje.

Gość gość
Z tym szacunkiem to wiem. A faktycznie dużo znacie bezrobotnych nauczycieli? Tylko szczerze?

Gość asiutka    1999
No pewnie ciężko, przecież nauczycieli nie potrzeba jakoś bardzo dużo i pracują raczej w jednej pracy do emerytury

Gość gość
Od zawsze o tym marzyłam, ale czasem chyba warto z nich zrezygnować. A w dużych miastach, typu warszawa ciężko o taką pracę? Tam mi się wydaje, że sporo nauczycieli potrzeba?

Gość gość
Moi rodzice byli. Nie radzili mi tego. Teraz to uczniowie, rodzice wejda na glowe.

Gość Hedorivka
Nie warto moim zdaniem jeśli patrzysz na kasę i własny spokój, bo z tym jest marnie. Natomiast jeśli czujesz w sobie misje, to jedyny powód dla ktorego warto.

Gość gość
W Warszawie praca dla nauczycieli jest, ale z kolei nie utrzymasz się w stolicy za taką pensję.

Gość gość
Nerwy zszarpane, to Ci powiem. Z uczniami potrafia rozmawiac a z wlasnym synem nie. Nie stawaj sie taka osoba. Ja nawet wstydzilbym sie dziewczyne do domu zaprosic przy nich. Ogolnie sa dobrzy, ale zero rozmow. Jak cos mi nie pasuje to jak sie z tym czuje to odsylaja zebym rozmawial z psychologiem.

Gość gość
Moja mama jest nauczycielka już prawie 40lat

Gość gość
chuyowa kasa

Gość gość
Tylko z powołania, ale też na początku je czułam, po kilku latach pracy mi minęło

Gość marawstala
Nie warto...

Gość gość
Czuję powołanie, ale martwię się, że nie znajdę pracy. Tak straszą mnie rodzice i chyba mają rację.

Gość gość
znasz przekleństwo "obyć cudze dzieci uczył"? Domyślasz się skąd się wzięło?

Gość gość
Tak, znam. W sumie racja. Każdy młody nauczyciel jest pełen pomysłów i zapału, a zderzenie z rzeczywistością bywa okrutne. Poza tym nie wiadomo, czy od razu bym dostała taką pracę, a pracować na jakieś zastępstwa, czy w niepełnym wymiarze godzin, bądź później się przekwalifikowywać też mi się nie uśmiecha. W sumie może lepiej posłucham rodziców, że nie warto.

Gość gość
Nie polecam. Jestem nauczycielką. Jedyny plus czas pracy niby. Niby bo to tylko na papierku a ile robisz w domu, po pracy, rady, zebrania wiesz tylko Ty. Drugi plus dni wolne. Minusy: kasa, brak szacunku, pretensjonalni rodzice,bezczelni uczniowie, jeżdżący po Tobie jak po "burej suce " dyrektor, wymagający cudów. O pracę coraz łatwiej bo nikt już nie chce uczyć. Nie polecam. Wyżej ktoś napisał....bycie nauczycielem to przekleństwo....

Gość gość
W przedszkolach można wybrzydzać z pracą więc tu akurat latwo. Byle kogo przyjmują nikomu nie ubliżając.

Gość gość
ile zarabiasz?

Gość gość
Po 4 latach pracy, na 2st awansu, na wsi 2200 na rękę. Państwowe