Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

praca jako nauczyciel

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Czy warto zosta膰 nauczycielem? Chcia艂am i艣膰 na studia nauczycielskie. Powiedzcie, czy faktycznie tak ci臋偶ko o prac臋, czy to tylko takie gadanie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ci臋偶ko o prac臋 i nikt ci臋 nie szanuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z tym szacunkiem to wiem. A faktycznie du偶o znacie bezrobotnych nauczycieli? Tylko szczerze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiutka    1999
No pewnie ci臋偶ko, przecie偶 nauczycieli nie potrzeba jako艣 bardzo du偶o i pracuj膮 raczej w jednej pracy do emerytury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od zawsze o tym marzy艂am, ale czasem chyba warto z nich zrezygnowa膰. A w du偶ych miastach, typu warszawa ci臋偶ko o tak膮 prac臋? Tam mi si臋 wydaje, 偶e sporo nauczycieli potrzeba?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moi rodzice byli. Nie radzili mi tego. Teraz to uczniowie, rodzice wejda na glowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hedorivka
Nie warto moim zdaniem je艣li patrzysz na kas臋 i w艂asny spok贸j, bo z tym jest marnie. Natomiast je艣li czujesz w sobie misje, to jedyny pow贸d dla ktorego warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W Warszawie praca dla nauczycieli jest, ale z kolei nie utrzymasz si臋 w stolicy za tak膮 pensj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nerwy zszarpane, to Ci powiem. Z uczniami potrafia rozmawiac a z wlasnym synem nie. Nie stawaj sie taka osoba. Ja nawet wstydzilbym sie dziewczyne do domu zaprosic przy nich. Ogolnie sa dobrzy, ale zero rozmow. Jak cos mi nie pasuje to jak sie z tym czuje to odsylaja zebym rozmawial z psychologiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja mama jest nauczycielka ju偶 prawie 40lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chuyowa kasa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko z powo艂ania, ale te偶 na pocz膮tku je czu艂am, po kilku latach pracy mi min臋艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marawstala
Nie warto...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czuj臋 powo艂anie, ale martwi臋 si臋, 偶e nie znajd臋 pracy. Tak strasz膮 mnie rodzice i chyba maj膮 racj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znasz przekle艅stwo "oby膰 cudze dzieci uczy艂"? Domy艣lasz si臋 sk膮d si臋 wzi臋艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, znam. W sumie racja. Ka偶dy m艂ody nauczyciel jest pe艂en pomys艂贸w i zapa艂u, a zderzenie z rzeczywisto艣ci膮 bywa okrutne. Poza tym nie wiadomo, czy od razu bym dosta艂a tak膮 prac臋, a pracowa膰 na jakie艣 zast臋pstwa, czy w niepe艂nym wymiarze godzin, b膮d藕 p贸藕niej si臋 przekwalifikowywa膰 te偶 mi si臋 nie u艣miecha. W sumie mo偶e lepiej pos艂ucham rodzic贸w, 偶e nie warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie polecam. Jestem nauczycielk膮. Jedyny plus czas pracy niby. Niby bo to tylko na papierku a ile robisz w domu, po pracy, rady, zebrania wiesz tylko Ty. Drugi plus dni wolne. Minusy: kasa, brak szacunku, pretensjonalni rodzice,bezczelni uczniowie, je偶d偶膮cy po Tobie jak po "burej suce " dyrektor, wymagaj膮cy cud贸w. O prac臋 coraz 艂atwiej bo nikt ju偶 nie chce uczy膰. Nie polecam. Wy偶ej kto艣 napisa艂....bycie nauczycielem to przekle艅stwo....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W przedszkolach mo偶na wybrzydza膰 z prac膮 wi臋c tu akurat latwo. Byle kogo przyjmuj膮 nikomu nie ubli偶aj膮c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ile zarabiasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Po 4 latach pracy, na 2st awansu, na wsi 2200 na r臋k臋. Pa艅stwowe

Udost臋pnij ten post