Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmiar buta dla malego dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Synek ma stope dlugosci 12.3 cm. Wkladka w bucie ma 13.5 cm, to dobry rozmiar?

Gość gość
W zimowych butach myślę, że dobry. Jak założysz dziecku oba buciki to zobacz jak sie w nich porusza, czy się potyka.

Gość gość
no jak dobry, ponad cm większe, dzieciak ma 2 rozmiary większe buty, na zime to rozmiar większe weź i będzie dopiero git. jak nosi 20, to weź 21. dzieci szybko rosną ale nie az tak żeby w zime 2 rozmiary przeskoczyło

Gość gość
Tu autorka. To pierwsze typowe buty dla dziecka i od razu zimowe. Do rozmiarow wole byc ostrozna, bardziej wole poslugiwac sie dlugoscia wkladki, sama nosze rozmiar 39, 40 a czasem 41 w zależności od firmy, typu buta itp. Dodam, ze dziecko jeszcze nie chodzi samo, w domu tylko przy meblach.

Gość gość
Mam podobną sytuację pierwsze buty dla córeczki długość stopy 13cm,w Bartku Pani wymierzyła i dobrała rozmiar 23,niunia lata w nich jak szalona.

Gość gość
Trochę duże. Max centymetr, a najlepiej 6-8mm luzu. Ale to też zależy od buta, profilu, czy jakąś grubszą skarpetke dasz. Musisz zmierzyć i zobaczyć jak wygląda, jak dziecko w nich chodzi, bo domyślam się, że niedługo zacznie sam dreptac skoro już próbuje chodzić przy meblach itp.

Gość gość
Jak dopiero zaczyna chodzić, to i tak większość spacerów zimowych spędzi w wózku czy na sankach, na rękach noszone. Przynajmniej ja mam takie doświadczenie z moimi, akurat zimą stawiały pierwsze kroki. Kilka kroków w śniegu i gleba. Lepiej zwrócić uwagę czy w kostce nie za wąskie, jak dzieciaczek pulchny.