Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usprawiedliwienie do szkoły dla pierwszaka

Polecane posty

Gość gość

Hej mamusie,powiedzcie mi czy piszecie usprawiedliwienie do szkoły jak wasze dziecko zostaje w domu? i jak to się piszę? wiem jestem tępa,ale to moje pierwsze dziecko,a wstyd mi nauczycielki zapytać.

Gość gość
Piszesz powód, przeznktory dziecko zostało w domu

Gość gość
A chodzi sam do szkoły czy go zaprowadzasz? Idz do nauczycielki i powiedz, że dziecko było nieobecne z powodu choroby czy tam innych spraw i tyle.

Gość gość
Podwożę synka pod szkołę,do szatni idzie sam,nauczycielka po nich już nie schodzi.

Gość gość
Tobie rodzice nie pisali usprawiedliwien? Nie wiesz jak się takie pisze? Poważnie???? I jak to wstydzisz się zapytać nauczycielki? Ile ty masz lat? To jakas masakra.

Gość gość
Nie nie pisali wyobraz sobie ,nie opuściłam ani jednego dnia ojej i co teraz tłuku?

Gość gość
Niestety kultury też cię nie nauczyli

Gość gość
Ale mi dowaliłaś. :O

Gość gość
Napisz tak "proszę o usprawiedliwienie nieobecności mojego syna ( tu imię i nazwisko dziecka) dnia ( data ) z powodu ... " Pod spodem się podpisz imię i nazwisko

Gość gość
Nie trzeba ci dowalac,sama sobie to robisz

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi,poszywom też dziękuję:)

Gość gość
Piszę usprawiedliwienia w pierwszej klasie i pisałam w zerowce

Gość gość
Po jaką cholerę pisać powód nieobecności? Co to kogo obchodzi, dlaczego dziecko nie było w szkole? Może było chore, a może pojechało z rodzicami do wesołego miasteczka albo odwiedzić daleką rodzinę. To nieistotne. Ważne, że rodzice wiedzą, że dziecka nie było w szkole, więc to nie były wagary. Moi rodzice nigdy nie pisali mi powodu nieobecności na usprawiedliwieniu i żaden wychowawca nigdy nie miał z tym problemu. Moje dziecko jeszcze nie zaczęło nauki w szkole, ale kiedy zacznie, też nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć, dlaczego danego dnia nie posłałam go na lekcje.

Gość gość
Ja piszę maila od raba albo poprzedniego dnia, że syna nie będzie i jak długo. Pytałam czy to wystarczy czy pani potrzebuje pisemnego usprawiedliwienia dla np dokumentacji. To wystarczyło. Podejrzewam jednak, że to zależy od szkoły. Więc po prostu spytaj czy uspr na papierze jest potrzebne i tyle. Nie pytaj jak je pisac, bo rozumiem ze z tego powodu ci glupio. A pisze sie tak: USPRAWIEDLIWIENIE Proszę o usprawiedliwienie mojego dziecka imię i nazwisko nieobecnego w dniach data z powodu jakiegośtam. Z poważaniem imię i nazwisko data