Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból

Polecane posty

Gość gość

Kobietki karmię piersią moją córe już prawie rok i od 2 dni odczuwam okropny ból sutków. Nawet jak nie przystawiam jej do piersi to cały czas odczuwam ból... Co to może być? Dodam że nigdy nie miałam takich problemów...

Gość gość
to przestań karmić ! nie ma sensu karmić piersią tak dużego dziecka ! twoje mleko nie jest już wystarczająca odżywcze dla tego wieku dziecka , druga sprawa to zgryz i wymowa dziecka , pewnie karmisz w nocy bo dziecko bez chcę nie zaśnie i budzi się w nocy co mieć miejsca nie powinno , może jesteś w ciąży i bolą Cię sutki albo masz zapalenie idź do lekarza !

Gość gość
Jest sens karmić. I roczne dziecko wcale nie jest "tak duże". A już teoria o braku wartości w mleku... Natura jest doskonała. Ból czy dyskomfort przy karmieniu może być spowodowany ciążą.

Gość gość
Autorko, zrób test ciążowy ;) Jeśli będzie pozytywny, musisz jak najszybciej poradzić się lekarza, czy możesz dalej karmić. Może być tak, że zaleci zakończenie starszego dziecka. Jeśli nie, możesz karmić, ile Ty i dziecko będziecie chcieli. Wiadomo, że w tym wieku maluch je już mnóstwo innych pokarmów. Nie rozumiem jednak dlaczego mleko matki miałoby być dla niego mniej wartościowe niż np. kakao z krowiego mleka. Dziecko to nie cielę a mały człowiek, więc mleko człowiecze jest dla niego zawsze najlepsze. A mleka mm powyżej roczku to już w ogóle dla mnie zagadka, bo jeśli nie mamy, to spokojnie może pić mleko naturalne, niekoniecznie krowie. Nie mówię oczywiście o dzieciach uczulonych na jakiś składni mleka.

Gość gość
Kochane zrobiłam test ale wyszedł negatywny(może to za wcześnie?) Idę do gina ale dopiero na środę jestem umówiona... A ból dalej się utrzymuje...