Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Pieniądze, rodzina i problemy

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Mam problem. Jak dla mnie ogromny. Bardzo prosiłabym o rady poważne osoby bez głupich docinek gdyż to naprawdę poważna sprawa. Ogólnie jestem osobą z tzw rodziny zastępczej. Gdy miałam parę lat pewne małżeństwo posiadające już dziecko niepełnosprawne wzięło mnie pod opiekę. Ogólnie rodzina zastępcza nie jest rodzina adopcyjna czyli mieli jakby w obowiązku opiekować się mną do ukonczenia przeze mnie 18 lat. Jednak na tyle są kochanymi, ciepłymi i dobrymi ludźmi że ja do tej pory nazywam ich rodzicami a oni nadal traktują mnie jak rodzona corke. I tu zaczyna się problem. Wyszłam za mąż i nie ukrywałam przed małżonkiem ani przed jego rodzina mojego braku pokrewieństwa z rodzicami. Wiedzieli że nie byłam adoptowana. Aktualnie mam dwoje dzieci a z trzecim jestem w ciąży i przez to że moi rodzice mają już dorosłe niepełnosprawne dziecko i wiem ile pracy jest przy takiej osobie staram się nie obciążać ich zbytnio moimi problemami. Problem pojawia się tu że zauważyłam że jak i mój mąż tak jego cała najbliższa rodzina uważają że moi rodzice powinni... i tu należy zacząć wymieniac (pożyczać nam pieniądze, a najlepiej kupić mieszkanie, zajmować się moimi dziećmi itd). Nie rozumieją że mi jest ciężko i głupio prosić ich o cokolwiek. Dlatego zwracam się do Was czytelników o pomoc bo sama już zgłupiałam. Czy ja mam prawo w ogóle od nich czegokolwiek wymagać? Jak sobie poradzić z rodziną w którą się wzenilam? Ostatnio gdy poprosiliśmy z mężem o pożyczkę ze strony szwagra usłyszałam z jego ust że może moi rodzice by nam pozyczyli. Rozpłakałam się wtedy na dobre. Proszę powiedzcie czy ja przesadzam? Nie wiem już sama co powinnam robić.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować