Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci mają stałe pory drzemek?

Polecane posty

Gość gość

Niektóre z was rozpisują pory karmień i drzemek niemowląt, sa one stale. np 11. A mój np niekiedy nie ma ochoty zjesć, albo zjada pół porcji, to nastepne karmienie wypada wczesniej niz o tej 11. Napiszcie jak to u was jest.

Gość słomka88
Skoro piszesz o połowie porcji to pewnie mm? To i tak w miarę masz stałe pory. Ja karmię piersią więc juz w ogóle kiepsko z określeniem pór :D ale coś tam zaczyna się już robić powtarzalne i regularne. Moje dziecko ma 3 miesiące.

Gość gość
Pilnowałam stałej pory drzemek. I dzisiaj 18 miesięcy : Mleko o 6 rano. Śpi do 7.30 Potem drugie śniadanie 9.30_10.00, zupka 12.00 i do spania. O 15-wstaje, 15.30 drugie danie. 17.00 owoce, 18.00 kolacja, 19.00 mleko, mycie zębów, kąpiel, czytanie bajek i śpiewanie kołysanka. O 20.30 (najpóźniej śpi). I do 6.00 rano. Myślę, że moje dziecko lubiło od początku taki regularny tryb życia. I dziś mi to procentuje.

Gość gość
jak do tej pory było w miarę regularnie, ale od ok. tygodnia klops - drzemka się przesunęła, budzi się po 20-30 minutach a nie jak wczesniej po 2h, częsciej budzi się w nocy , wczoraj zaczął się 5 miesiąc, mówią że to skok rozwojowy, pasuje w sumie, mam nadzieje,że niebawem znów się unormuje

Gość gość
Drzemki się przesuwały jak zmieniał się harmonogram posiłków. Teraz 14 miesięcy i na razie jak w zegarku 12 w południe 2,5h.

Gość gość
Od początku moje dziecko miało w miarę stały rytm dnia

Gość gość
14 miesięcy i jedna drzemka ok. 11

Gość gość
Dzieki za odp. tu autorka. Moje dziecko ma 5 miesiecy i tak, jest na mm