Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie chcę

Seks przerywany a możliwość ciąży

Polecane posty

Gość Nie chcę

Dzień dobry, mam taki problem. Zastanawiam się czy mogę być w ciąży. Z moim partnerem nie używamy antykoncepcji, tylko w dni płodne korzystamy z metody seksu przerywanego ( od roku z moim partnerem stosujemy tę metodę. Zawsze jest granica błędu, stosuję od 10 do 20 dc. Kalendarzyk prowadzę około 5 lat, miej-więcej wiem kiedy nastepuje owulacja, wydaje mi się, że w tym miesiącu miałam 15dc o 22, ale zagwarantować nie mogę). W 16dc poniosło nas i między jednym a drugim stosunkiem była przerwa 2 minut, przy czym nie do końca się ogarneliśmy. Wieczorem tego dnia poczułam kilkusekundowe ukłucie w prawym jajniku. Dziś jest mój 27 dc, obecnie mam ból piersi, ale tym razem bolą mnie od pach do skutków (zawsze na dole bolały), czuję jakbym miała miesiączk e od 5 dni (ale mam mieć za dwa, raz w życiu miałam podobnie), czuję jakby było mi mokro a szyjkę mam nisko, ból głowy też około od 6 dni, no i trochę mi słabo. Testowałam przedwczoraj popołudniu (test wyszedł negatywny z zarysem drugiej kreski, tzn. jakby się odbiła ale zniknęła po około 20 minutach) oraz wczoraj z drugiego moczu i test wyszedł negatywny (tak samo odbił się zarys drugiej kreski, zaznaczę że innej firmy test). Czy jest prawdopodobne że jestem w ciąży? Ktoś miał podobną sytuację? Nie chciałabym być teraz w ciąży, mam synka dwu letniego i dla mnie to za wcześnie. Dodam, że ostatnio mam bardzo regularny cykl, w geanicach 29-30dni (od jakiś 4 cykli, bo wcześniej między 27-34).

Gość gość
na kafe pytasz czy możesz być w ciąży? OMG!! na dodatek uprawiajac seks w dni płodne! przerywany to gotowa w jakimś czasie nerwica a nie antykoncepcja!

Gość gość
Wszystko wskazuje na ciążę. Uprawialas sex bez zabezpieczenia w dni płodne. Objawy też są. Zrób test za 2 dni.