Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opinia psychologa o moim synku 15 miesiecy

Polecane posty

Gość gość

Synek od kilku tygodni chodzi do zlobka. Jest tam zatrudniony ns kilka godzin psycholog i po obserwacji wydal taka opinie o Malym: - nie buduje wiezy z klockow - nie je sam lyzeczka (kiedys bardzo chcial, ale przyznam ze dla wygody ja go karmilam i teraz nie umie) - nie tanczy do muzyki - nie interesuja go dzieci - uzywa tylko wyrazen dzwiekonasladowczych Wydawalo mi sie ze synek rozwija sie dobrze, ale psycholog kazala go obserwowac :-( czy naprawde jest az tak zle?

Gość brokeninside87
przepraszam, ale x - nie interesuja go dzieci x ciesz się, że od razu masz na to kwitek:O

Gość gość
Moj syn ma 22 miesiace i prawie wszystkie podpunkty mozna do niego przypisac (oprocz klockow, bo nimi bawi sie od 1 urodzin). Mam tez starsze dziecko i pamietam ze byl identyczny, teraz ma 5 lat, mowi w dwoch jezykach, ostatnio przyniosl dyplom ze jest najlepszy z matematyki w klasie i do tego jest w samorzadzie szkolnym, jest lubiany i dzieci go wybraly na reprezentanta :D wiec nie martw sie autorko, ta opinia jeszcze o niczym nie swiadczy (starszy syn zaczal sie garnac do dzieci dopiero po 3urodzinach). Przeciez psycholog zalecil tylko obserwacje.

Gość gość
W tym wieku taka diagnoza jeszcze nic nie znaczy. Dzieci długo nie są istotami społecznymi, wcale nie muszą się interesować inymi dziećmi. A budowanie wieży z klocków? O czym ma niby świadczyć?

Gość gość
ponoć to piętrzenie klocków to ważna umiejętność, pierwsza rzecz brana przy ocenie psychologicznej dzieci w tym wieku

Gość gość
Uwielbiam psychologów...

Gość gość
olej taka opinie, mojego 15 letniego syna psycholog okresliła jako mało inteligentnym, nie radzacym sobie, a mój syn jest bardzo inteligentny zaradny chłopak teraz juz 22 letnim. Po tym jak wystawiła ta opinie uznałam ja za mało wiarygodna

Gość gość
Olej!

Gość gość
To, co wymieniłas to akurat umiejetnosci dziecka w tym wieku, moje córka je ma. To, ze psycholog proponuje ci obserwacje, to akurat dobrze., pzreciez nie zakłada, ze coś jest źle.Dzieci sie róznie rozwijają, ale przecietna normę warto znac. Mozesz go np do pewnych czynnosci próbowac zachecac. Poza tym moze dziecko bedzie nasladowqac innych rowiesnikow w zlobku i samo sie szybko nauczy.