Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odrzuciała mnie bo jestem chory

Polecane posty

Gość gość
mówimy o padaczce a nie o schizofremii, czytaj albo sie nie wypowiadaj

Gość gość
A co jeśli ty zachorujesz lub stracisz kończynę? Odsuniesz się na bok? Wątpię.

Gość gość
Czyli z ciebie autorze też niezły cebulak. Oj przepraszam, że wrzuciłam cię do jednego wora z takimi parszywcami.

Gość gośćparassolka
12.41 o tym samym pomyślałam,nikt nie wychowuje teraz młodzieży w wrażliwości i empatii ,świat schodzi na psy.To wina rodziców .Takie poglądy w większości wynosi się z domu.Można jedynie współczuć takiego toku myślenia ;-(

Gość gość
Słuchasz autorze opinii innych a tej kobiety wysłuchałeś co niby cię odrzuciła ?normalnej kobiecie nie przeszkadza jakaś tam wada każdy jest taki sam

Gość gośćparassolka
12.44 akurat ze schizofrenią nie miałam jeszcze do czynienia wiec tutaj się raczej nie wypowiem ,jeśli to było powodem to w dalszym ciągu uważam że źle się zachowała.Muszę już iść .Trzymaj się autorze życzę żebyś trafił wreszcie na kogoś WARTOŚCIOWEGO a nie na ,,pustaka''

Gość gość
Jesteście popieprzeni po prostu. Z tego co wiem to ludzie niepełnosprawni od zawsze walczyli aby traktować ich na równi z ludźmi zdrowymi ale wychodzą na niezłych hipokrytow bo na każdą krytykę reagują jak szaleńcy i wmawiaja brak tolerancji. To czego wy chcecie w takim razie? Tolerancja ale tylko wtedy gdy się czlowiek z wami zgadza a tak to potakiwanie na wszystko? Tak jak pełne prawo do życia ma schizofrenik czy inny chory tak prawo do odrzucenia go ma druga osoba. Nie chcecie być oceniani a tę dziewczynę mieszacie z błotem bo nie chciała związać się z biednym autorem. Rzeczywiście pokaz tolerancji pełna gębą.. Tutaj każdy wzruszony i skory do pomocy a nawet poświęcenia a rzeczywistość jaka jest każdy widzi. Skonczcie się oszukiwać bo to śmieszne. I nie porównujcie ze sobą różnych przypadków bo to świadczy jedynie o marnej jakości waszej inteligencji.

Gość gość
BO JESTEŚ ZDowY to możesz pieprzyć farmazony, wgl nie wypowiadaj się bo nie wiesz jak wygląda życie niepełnosprawnych jesteś zdrowy bądź zdrowy zostaw w spokoju ludzi chorych ...

Gość gość
A co ty możesz wiedzieć na temat stanu mojego zdrowia? Też bym nie chciała chłopca takiego jak ty. I bynajmniej padaczka ma tu ostatnie znaczenie...

Gość gość
Nie ma znaczenia miało być.

Gość gość
jestem zły bo ludzie nie potrafią zrozumieć ze z padaczką się żyje i to nie przekreśla związku, ale ty na siłę chcesz ze mnie psychola zrobić, nie nie wyjdzie ci to. Bronie tylko siebie i ludzi chorych. Nie róbcie z nich kalek. Bo mają prawo życ jak inni

Gość synelie
w miłości nie opuszcza się ukochanych, nawet jak są ciężko chorzy, trzeba być wyprutym z wyższych uczuć, żeby tak się zachować, żal mi takich ludzi, zwykłe bioroboty, bez wyższych wartości

Gość gość
Nic Ci nie wmawiam. Uspokoj się. Zamiast tutaj się produkować powiedz to tej kobiecie. Zachowujesz się jak dziecko.

Gość gość
jestem zły bo ludzie nie potrafią zrozumieć ze z padaczką się żyje i to nie przekreśla związku, ale ty na siłę chcesz ze mnie psychola zrobić, nie nie wyjdzie ci to. Bronie tylko siebie i ludzi chorych. Nie róbcie z nich kalek. Bo mają prawo życ jak inni Nikt z nikogo nie robi kaleki, ale nie zmusisz nikogo, żeby Cię kochał, nawet jeżeli dla tego kogoś przeszkodą jest Twoja padaczka."mają prawo żyć jak Inni"... no oczywiście, że mają prawo, ale niech nie przychrzaniają się do osób, które nie mają ochoty z nimi być, nawet jeżeli jedynym powodem jest ich choroba. Inni też mają prawo wyboru i mogą sobie wybrać kogoś, kto na nic nie choruje.

Gość gość
w tych czasach nie ma ludzi którzy na nic nie chorują albo jeszcze nie chorują,co raz więcej cukrzyc ,nowotworów..wylewów ,wypadków itp!

Gość gośćparassolka
13.21 dokładnie tak!!!!

Gość gość
Uważaj człowieku na górze bo zaraz dostaniesz za to parasolka w łeb. Trzeba wyznawac poglądy akceptowane przez sylwie.

Gość gość
No i dobrze, że odrzuciła takiego roszczeniowego przychlasta. Jak Cię nie chce, to odczep się od niej. Ja jestem brzydka i też odrzucają mnie piękni. Przecież też mam prawo do szczęścia. 😭 Z brzydką też można tworzyć związki. 😭 Jestem taką samą dziewczyną, jak inne, więc dlaczego nie chce mnie ten przystojniak, który mi się spodobał? 😭

Gość gość
Bo byłeś niezdecydowany , a nie chory.

Gość gość
BArdzo dobra analogia z tą urodą. Nie rozumiem podejścia niektórych...nie chciała cię to nie. Mogłą w ogóle nie podać powodu, ale wtedy wyzywałbyś ją bo nie podała powodu. I koło zamknięte. Ludzie mają prawo nie chcieć się z kimś związać

Gość gośćparassolka
14.52 możesz jaśniej??jakie poglądy ?Fakt !nie akceptuję -braku empatii -znieczulicy -fałszu ,manipulacji -agresji ,przemocy -aborcji/eutanazji -pijaństwa/złodziejstwa zdrady -prostytucji -znęcania się ,poniżania ,wyzywania ,oczerniania ,wyśmiewania .... -próby przymuszania lub narzucania komuś czego kogokolwiek siłą lub nielegalnymi występkami .Pisz jestem otwarta na dyskusje

Gość gośćparassolka
14.52 za co???

Gość gość
Parasolka, ale w odmóieniu komuś umawiania się nie ma ani braku empatii, ani zdrady, ani nic innego co byłoby niemoralne. Czego ty chcesz? Żeby ludzie umawiali się z kimś z litości?

Gość gość
Padaczka w dzisiejszych czasach jest leczona,ciesz się że chodzisz ,wszyscy w dziejszych czasach jesteśmy chorzy .Rak,udar,porażenie czy jeszcze mam wymieniać.Widzisz, chodzisz ciesz się z życia.

Gość gośćparassolka
19.02 mylisz pojęcia i tematy ,rozmawiamy o odrzuceniu z powodu ,,choroby'' i to jest takie niezrozumiałe dla mnie .Gdyby temat brzmiał np,odrzuciła mnie bo-zabiłem (nie chce być z kryminalistą) albo -odrzuciła mnie bo chodzę do burdelu(żadna nie chce babiarza) albo odrzuciła mnie -bo jest mężatką(kobiety są wierne) albo -odrzuciła mnie bo jestem pijakiem(żadna nie che się męczyć z pijakiem)to bym jeszcze zrozumiała ale jeśli chodzi o tak trywialny powód jak choroba to nie rozumiem .Jeśli ktoś kogoś odrzucił to znacz tyjko jedno -nie kochała ,nie było uczucia a nie że choroba czy nie choroba.Moim zdaniem to przykrywka i wymówka zresztą bardzo denna i pokazująca kodeks wartości tej dziewczyny.Ok nikt nikogo nie zmusza ale niech nie mówi że to był ten powód.

Gość gość
Na początku związku nikt nie "kocha", wtedy ludzie oceniają czy chcą się angażować. Ona nie chciała przez jego chorobę - jej prawo

Gość gośćparassolka
19.14 bzdura,to tylko pokazuje czym się kierowała

Gość gość
Niby czym? Nie chciała to nie, jej prawo. Równie dobrze mogła go odrzucić przez religię, hobby albo krzywy zgryz

Gość gośćparassolka
19.22 no właśnie bo go ani nie kochała anie akceptowała -cały czas ci to tłumaczę ,jeżeli się kogoś akceptuje to z całym inwentarzem ,na tym polega związek .Nie można z kimś być bo ma ładny tyłek albo z kimś nie być bo nie ma biustu rozumiesz o czym piszę? człowiek jest całością ,osobowością duszą ,ciałem ,ok nie możemy i nie zmusimy nikogo do bycia kogoś z kimś ale na Boga nie wymawiając się ,,chorobą '' bo to podłe! Jezus inaczej nas uczy .Jaki ona ma kręgosłup moralny skoro tłumaczy to chorobą? tego nie rozumiem.Każdy kiedyś będzie stary ,każdy kiedyś będzie chory i co? będziemy się wzajemnie wyrzucać na śmietnik ? czy wymieniać na tzw,,lepszy model'' bo człowiek zatraca człowieczeństwo zastępując jak ktoś słusznie napisał tych,,bezużytecznych'' ,,biomodelami''!

Gość gość
Kierowała się czym chciała. Co ci do cudzych decyzji? Nie twój biznes. Czujesz się lepsza jak kogoś ocenisz że jest zły bo nie chce być z chorym? Może ty lubisz grać meczennice i matke polke która cale życie jedzie na poświęceniu żeby inni ja podziwiali jaka to poczciwa kobiecina a tak naprawdę bokiem ci to wychodzi. Nie chcesz być oceniana? To sama tego nie rób bo jesteś hipokrytka totalna.