Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada dac na imie dziecku tak samo jak znajoma?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kobietki. Sprawa wyglada tak. Jestem w ciazy i niedlugo bede rodzic. Juz od dawna mialam sobie upodobane imie dla coreczki. Ale moja dalsza znajoma/sasiadka urodzila juz 3 miesiace temu i sie okazalo ze dala tak samo na imie swojej corce... I teraz mam dylemat. Bo po pierwsze-mieszkamy w malutkiej miejscowosci gdzie wszyscy sie znaja. A po drugie-nasze dzieci beda z tego samego rocznika i beda razem w klasie. Z mama tamtej dziewczynki jestem tylko na "dzien dobry", nie mamy jakichs zazylych kontaktow, no ale to sie moze zmienic gdy nasze dzieci beda razem sie bawic na placu zabaw lub gdy beda razem w klasie. Poradzcie mi czy sie przejmowac czy nie, i czy dac tak samo na imie mojej corce?

Gość gość
Miałabym w nosie, że obca baba tak dała na imię swojemu dziecku.

Gość gość
No a czemu nie? Bo ktos tak samo dal? Jak masz ladbe nazwisko to jaknajbardziej, bo w malej wiosce raczej beda po nazwiaku wskazywac , a juz nie po imieniu.

Gość gość
No wlasnie nazwisko mamy niezbyt fajne, bo "warzywne" :-) :-) :-)

Gość gość
Pewnie ze bym dala a jaka masz gwarancje ze dasz inne i w klasie takiego nie bedzie?tylko 2 was rodzi w tym roku?

Gość gość
No to bym nie dala tak samo na imie, jak nazwisko np Kapusta, cale dziecinstwo bedzie Kapusta, albo Kapucha..z reszta niezaleznie od imienia , nie ma gwarancji ze nie bedzie, wybralabym mega orginalne imie, a zarazem proste do zapamietania.

Gość gość
Taaa mega oryginalne np dzesika ogórek :D

Gość gość
Mega orginalne np Dorotka , kamilka, Darusia, agnieszka, monika, justyna Takie ktorych juz sie nie nadaje, wszystkie imiona ponizej 500 nadan 2017-2018

Gość gość
Możliwe ze nazwisko to cebula ale mniejsza z tym,a jakie imię

Gość gość
Nie przejmuj się, córka kiedyś wyjdzie za mąż i zmueni nazwisko i co cię obchodzi że jakaś obca baba tak nazwała? Przecież oficjalnie nawet nie masz obowiązku wiedzieć jak czyje dziecko ma na imię.