Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polkaa225

miał ktos z was aparat ortodontyczny?

Polecane posty

Gość polkaa225

mam 28 lat i krzywe zembiska,i diasteme.:( mam kilka pytan do aparatek... czy w moim wieku aparat mi pomoze? (jednak wielu celebrytów ma go-tomek Karolak,dwie prezenterki z tvp,Szulimowa z tvn itp.). bo jendak 6 licowek by mnie kosztowało pewnie z 6 tysiecy...i tak kolor po kilku latach sie zmienia i trzeba odanwiac...Wiec pomyslalam o aparacie. hm...czy sa aparaty metalowe-bezniklowe? czy jesli mam diasteme miedz 1 i 1...i ta diastema mi sie zamknie-tzn jedynki sie scisną do srodka...to czy za jedynkami sie nie zrobi szpara???

Gość gość
Przecież jak robisz swojemu facetowi loda bez gumki to on nie patrzy na Twoje zęby tylko myśli o tym, żeby mieć obfity wytrysk.

Gość gość
Tak ale to musi być DOBRY ORTODONTA! Aparat nie na stałę lecz wkładkę bo wkładka nie niszczy zębów tak jak te na stałę.

Gość gość
jaka wkładka? przeciez te bezbarwne nakładki kosztują z 10 tys. :( moze ktos sie wypowie jeszcze???

Gość gość
Mi chodzi o wkładkę zapobiegającą ciązy.

Gość gość
autorko aparat mozna załozyc w każdym wieku, nie widze Twojego zdjecia rtg wszystkich zębów więc moge tylko Ci doradzic. Licówki sie nie przebarwiaja, ale watpie ze by wystarczyły jesli diastema jest duza, raczej by musiały byc korony a szkoda zębów bo jestes młoda. Jest jeszcze cos takiego jak aparat Clear aligner, leczenie trwa kilka miesiecy, ile decyduje program komputerowy, koszt 1 tys na miesiąc.

Gość gość
autorko aparat mozna załozyc w każdym wieku, nie widze Twojego zdjecia rtg wszystkich zębów więc moge tylko Ci doradzic. Licówki sie nie przebarwiaja, ale watpie ze by wystarczyły jesli diastema jest duza, raczej by musiały byc korony a szkoda zębów bo jestes młoda. Jest jeszcze cos takiego jak aparat Clear aligner, leczenie trwa kilka miesiecy, ile decyduje program komputerowy, koszt 1 tys na miesiąc.