Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bliźniaki

Polecane posty

Gość gość

Witam, może ktoś miał podobny "problem' Ciaza bliźniacza dwa zarodki serduszka biją , jednak jest jedna sprawa która mnie martwi. Ciąża 7t1d. Serduszka bija prawie tak samo , jedno dziecko 10 mm a pęcherzyk 15 mm, natomiast drugie dziecko 12 mm a pęcherzyk aż 23 cm , prawie o połowę większy, stad moje pytanie czy to nie jest za duża różnica , czy nie jest za duży albo czy ten drugi nie jest za mały... oczywiście dopytam lekarza , mam wizytę za tydzień ale bardzo mnie to zaniepokoiło bo nawet na zdjęciu z USG bardzo się to rzuca w oczy.

Gość gość
A podczas USG lekarz nic nie powiedział?

Gość gość
No właśnie nic...a wiadomo jak człowiek w szoku i euforii to myśli o czymś innym... Ale teraz patrząc tak na spokojnie w domu to wszystko to strasznie dziwnie wygląda

Gość gość
Też mam kłopot - pęcherzyki ciążowe, w których rosną są różnej wielkości - jeden duży 16 mm, drugi mały 11 mm. Jak mi powiedział lekarz są dwie wersje: optymistyczna, że doszło do poczęcia w odstępstwie 2-3 dni i stąd ta rozbieżność w wielkości pęcherzyków ciążowych. Ale bardziej prawdopodobna wersja to to, że mniejszy zarodek się nie wykształci.

Gość gość
Który tydzień u Ciebie ? Mi lekarz nic nie powiedział , ale jeśli chodzi o wiek dzieci to wg niego ten sam wiek więc tym bardziej jest to dziwne...no ale z drugiej strony jeśli są serduszka...to chyba nie ma się czym martwić

Gość gość
Dodam jeszcze że na pierwszym USG gdzie jeszcze nie było zarodków różnica między pęcherzykami była tylko 2 mm a teraz prawie 8