Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyszukiwarka google, ktoś pomoże i wyjasni

Polecane posty

Gość gość

Zastanawia mnie pewna rzecz. Używam wyszukiwarki Google czasami. Na samym dole pisze jakby lokalizacja "mazowieckie - z twojego adresu internetowego". Mam wylaczona w tel lokalizacje i GPS. I jestem z zupełnie innej części PL. Ktoś wie skąd te dane w mojej przeglądarce?

Gość gość
to znaczy że zewnętrzne serwery dns twojego dostawcy internetowego znajdują się w warszawie

Gość gość
tak dziala internet, sygnal leci przez cala infrastrukturę twoejgo dostawcy nawet przez wiele wojewodztw, az do punktu ktory wypluwa twoje wiadomosci w swiat,w twoim wypadku znajduje sie on w mazowieckiem

Gość gość
no i potem jak sprawdzisz swoje ip to mozesz je przekleic np tu https://www.ip-tracker.org/ wtedy dowiesz sie konkretnie z jakich serwerów korzystasz i gdzie sie znajduja

Gość gość
A jeśli czasami jest tam np Olsztyn z kodem kreskowym? Dziwne to wszystko. .

Gość gość
Z twojego IP, ale geolokalizacja w guglu coś kuleje🖐️ DNSy nie ma nic do tego.

Gość gość
możesz mieć wirusa który cie przekierowuje na serwery przestepcow ktorzy wszystko co wysylasz do internetu widza, pare lat temu byla straszna plaga takich atakow na dnsy, najlepiej zapytaj u swojego dostawcy jakie powinnas miec ustawione adresy dns-ów i wtedy sobie sprawdzisz czy korzystasz z prawidlowych

Gość gość
16:16 oczywiście że mają, jak nie udzielasz zgody na lokalizacje po ip to g o o g l e lokalizuje cie po dns

Gość gość
nie, gdy nie udzielisz zgody na lokalizacje to ustala przyblizona na podstawie ip, a nie modulu gps w laptopie/telefonie.

Gość gość
Widzę że jest inne gdy jestem na LTE a inne gdy na wifi. Więc to przekaźniki muszą być.