Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieudany pierscionek

Polecane posty

Gość gość

Witam, w ostatnim czasie się zaręczyłem, dziewczyna była zachwycona i bez wahania powiedziała TAK. Kiedyś jak rozmawialiśmy o ślubach itp, to wspominała, że jest skromną osobą i lubi skromną biżuterie. Taki też kupiłem pierścionek, nie jakaś tandeta, żółte złoto i diament ale drobny i skromny. Wszystko było ok dopóki nie pochwaliła się rodzicom, którzy uznali, że ,,oczko jest zbyt małe ,, Dostałem od niej wiadomość, czy jest możliwość wymiany pierścionka na ,,nieco większy". Bardzo mnie to zabolało, wcześniej wspominała, że najważniejsze są uczucia a pierścionek to tylko symbol. Troche sie zdenerwowałem, później napisała mi że po rozmowie z rodzicami poniosły ją emocje i że już nie chce wymieniać pierścionka, bo jest ode mnie i nie będzie już słuchać co inni mówią... Nie wiem za bardzo co mam zrobić, stać mnie aby go wymienić na droższy i bardziej okazały tylko czy powinienem? Nie chce żeby się wstydziła go pokazywać, ale czy naprawdę o to w tym chodzi? Im więcej diamentu na palcu tym większa miłość?

Gość gość
Nie zawsze ale zwykle im wiecej facet w kobiete inwestuje tym mocniej ja kocha.

Gość gość
chyba, że źle odczytałam twoją wiadomość (popracuj nad składnią, bo można to różnie odczytać) i jednak kupiłeś złoty, skromny pierścionek z małym diamentem? Jeśli tak, to nie zmieniaj go (prędzej narzeczoną :P ). Zawsze możesz później kupić drugi (na ślub, urodzenie dziecka itp.).

Gość gość
ps. ;) skoro stać cię na droższy i większy kamień, to dlaczego kupiłeś ten mniejszy? (pytam z ciekawości) przecież skromny i prosty pierścionek może też mieć kamień odrobinę większy od główki od szpilki. I z ciekawości kolejne pytanie (żebym sobie wyobraziła wielkość kamienia), ile ma karatów ten już kupiony?

Gość gość
Nie wiem za bardzo co mam zrobić, stać mnie aby go wymienić na droższy i bardziej okazały tylko czy powinienem? Nie chce żeby się wstydziła go pokazywać, ale czy naprawdę o to w tym chodzi? Im więcej diamentu na palcu tym większa miłość? x Głupi rodzice owczym pędem za 'pokazówką'. Nie wiń ich, w ich czasach tego typu biżuteria naprawdę miała wartość i o czymś świadczyła. W dzisiejszych czasach biżuteria jest złomem tracącym na wartości. Nie respektuje się w Pl nawet biżuterii antykwarycznej. Niestety, ale to żadna inwestycja i nie polecam Ci wymiany pierścionka na większy. Sprawdź realną wartość wyrobów i zorientuj się, o ile już przepłaciłeś. To absurd. A jeśli dziewczyna wstydzi się tego, co dostała, i środowisko może łatwo nią manipulować, niech znajdzie sobie innego faceta. Ty, Autorze, używaj rozumu i nie daj się zrobić w osła.

Gość gość
Jacy rodzice, taka córka. Wyssają z ciebie ostatnie pieniądze żeby miała się czym pochwalić, a potem będą ciągnąć więcej i więcej aż cie wykończą.

Gość gość
Jeśli taka wybredna to rzuć ją w cholerę. Będzie cie tak doić przez całe życie a ty będziesz zapieprzał na jej kaprysy.

Gość gość
Kilka spraw...czy jej rodzice cie znaja i lubia? Czy to dlugi zwiazek? Bo moze byc tak, ze komentarz o pierscionku to tak napeawd przykrywka tego, ze noe traktuja zwiazku corki powaznie albo cie zwyczajnie nie lubia

Gość gość
Piętrzą trudności żeby sie ciebie pozbyć.

Gość gość
Tobie chodzi o kasę a im też chodzi o kasę. Typowe interesowne polactwo. A teraz kto będzie górą.

Gość gość
Po takim tekście olalabym i dziewczynę i taka rodzinę, będziesz traktowany jak bankomat, to są ludzie bez żadnej klasy, zastanów się poważnie czy z takimi ludźmi widzisz się w życiu.

Miłość to niewidzialna nitka na palcu. "Legenda o niewidzialnej nici, która łączy dwoje przeznaczonych sobie ludzi. Może czasem warto w nią uwierzyć?" ;)

Gość gość
Posłuchaj swojej intuicji, sam wiesz najlepiej co robić. Pomysł samodzielnie czy takie teksty, podejście do tematu to dobry prognostyk na przyszłość? Czy Ty byś kogoś tak potraktował? To są kwestie mentalności, sam zdecyduj czy z takim podejściem dziewczyny i jej rodziców do tematu jest Ci po drodze. Emocje są nieodłącznym elementem w życiu, skoro ona pod wpływem emocji tak się zachowała, zachowa się podobnke(rozczarowujaco) nie raz.Ty sam wiesz, czy umiesz tak żyć, czy jednak oczekujesz czegoś innego.

Gość gość
materialistka:O

Gość Piaskun
Poprosiłbym w takiej sytuacji o zwrot pierścionka. Nie to nie. 00 Nie chciałbym kobiety dla której ważniejsza jest małostkowa a złośliwa uwaga jej starych niż moje samopoczucie. 00 Poważnie, nie żeń się z nią,