Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy dajecie dziecku skorke od chleba?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma prawie 15 miesiecy. Jesli robie kanapeczke to nie odkrawam skorki tylko cala kromke kroje na male kawaleczki i podaje. Oczywiscie chleb musi miec miekka skórkę, nie podaje takiego swiezutkiego wypieczonego z chrupiaca skorka. Wszyscy dziwia mi sie. Uwazacie, ze to za wczesnie?

Gość gość
A w jakim celu dawać dziecku skórkę od chleba? Moje jadły normalnie chleb ze skórka od kiedy miały kilka zębów.

Gość gość
A dlaczego za wcześnie jak skórka miękka?

Gość gość
Im wcześniej ty lepiej. Mówię z własnego doświadczenia. Dziecku nic się nie stanie, a jak zaczniesz zbyt późno, to potem będą takie kwiatki jak u nas - dziecko 3 lata i chleba wcale nie chce jeść.

Gość gość
Na cholerę pakować dziecko byłam i chlebem że zbóż prywatnych dziadostwem

Gość gość
moja ma 13 lat i chleba w ogole nie chce:x chyba ze tosty, ziemniaków tez nie chce, pomidora , sałaty , rzotkiewki, margaryny, kapusty , o kant doopy rozbic te rozpiski co od kiedy. Sprobować , jak sie nie dławi i sobie radzi to jak najbardziej dac. Potem wyrosnie takie nalesnikowo pierogowe coś! Nie wiem czym te słoiczki były gonione, ale córka bez kostki rosołowej nie zje nic!

Gość gość
Moja córka ma 4 lata i dalej jej odkrajam skórkę od chleba bo mówi że twardy chleb!

Gość gość
Ja daję. Nie aż taką twardą i nie z całej kromki. Chodzi mi o to, by żuła i przeżuwała. Ma 18 mies. Nie pamiętam odkąd daję,tzn.na pewno nie przy wyrzynaniu pierwszych i drugich zębów - bo to moje pierwsze dziecko i raczej ostrożnie u mnie ze wszystkimi nowościami.

Gość gość
Jak mnie wkurza bardzo mój 1,5 roczniak, to dostaje ze skórką, jak mniej mnie wkurza, to naleśniki;)