Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge byc bezpłodna?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam równe 30 lat i zastanawiam się czy w ogóle mogę mieć dzieci. Badan na bezpłodność jeszcze nie robiłam, choc pewnie zrobię. Mój ginekolog twierdzi, że mam owulację i moge mieć dzieci, ale mam co do tego wątpliwości. Współżyję od 18 roku zycia, miałam kilku partnerów. Czasem brałam tabletki, czasem miałam okresy w zyciu, że ich nie brałam, a były ryzykowne sytuacje nawet z finałem w środku. I nie zaszłam mimo tego. Teraz mam partnera, który ma dwójkę dzieci z porzedniego małzenstwa i choć się nie zabezpieczamy też w ciążę nie zachodze... Wczęsniej się tym nie martwiłam bo nie chciałam mieć dzieci, ale teraz myślę, ze może bym jednak chciała. Zwykle partner konczy poza mna, ale czasem zdarza się, ze nie zdazy i konczy we mnie. Nie wiem co mam o tym myśleć, kiedys panicznie bałam się wpadki, a teraz zastanawiam się czy w ogole moge miec dzieci

Gość gość
Możesz robić badania, ja 6 lat wspolzylam bez zabezpieczenia i nic. Zero. Z powodu pcos brałam hormony i jak tylko skończyłam brać zaszlam w ciążę, jednak zarodek był zbyt słaby. Po 3 miesiącach zaszlam w kolejną ciążę, tym razem donoszona. Minęło 5 lat, a ja dalej nie mogę zajść w kolejną ciążę, a hormonów ze względów zdrowotnych brać nie mogę.

Gość gość
Niepłodność a bezpłodność to ogromna różnica ludzie