Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maddzia56

Uczelnie z kierunkiem informatyka w Krakowie

Polecane posty

Gość maddzia56

Jakie uczelnie w Krakowie w kierunku informatycznym byście polecili ? Która według was jest najbardziej wymagającą uczelnią ?

Gość marian443
Uczelni w Krakowie jest całe mnóstwo, zaczynając od tych najlepszych AGH, Uniwersytet Jagieloński czy Politechnika Krakowska. W sumie WSZiB w Krakowie też stoi na wysokim poziomie a to uczelnia prywatna. Ostatnio sprawdzałem na portalu http://www.uczelnie.pl/miasto/krakow/ jakie uczelnie są warte uwagi, wszystko można tam sprawdzić.

Gość riksvvb
rzeczywiście ten portal daje niezłe rozeznanie na jakie studia pójść. Za moich czasów nie było takich rarytasów, tylko ewentualne ulotki i trzeba porównywać samemu

Studia informatyczne są na tyle popularne, że prawie każda uczelnie je prowadzi. Jednak zadałeś pytanie dużo ciekawsze, otóż która najlepsza. Ja na pierwszy celownik wzięłabym tradycyjnie Uniwersytet Jagieloński. To uczelnia z długoletnia tradycją i zasadami. Poza tym zapytaj kogokolwiek aby wymienił uniwersytety w Polsce, a na pewno padnie ta nazwa. Z tego co się obecnie orientuję, to prowadzone są tam obecnie kierunki informatyka, informatyka stosowana i takie szaleństwo jak bioinformatyka z biofizyką stosowaną. Jeśli to nie jest wymagający kierunek to ja nie wiem co nim jest. Ale moim drugim faworytem jest oczywiście Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki. Tam również są ciekawe kierunki, bo takie jak informatyka, informatyka stosowana i inżynieria bezpieczeństwa. Nie przeczę, że w Polsce znajdują się jeszcze inne wymagające i ciekawe uczelnie z tym kierunkiem, ale jeśli szukasz wyzwania w Krakowie to koniecznie spróbuj się na tych dwóch uczelniach. Mam nadzieję, że pomogłam ;)