Gość gość Napisano Listopad 13, 2018 doświadczenie kolegi pniok a ja mam proste logiczne pytanie KIEDY WŁADZA SKOŃCZY TUMANIĆ LUDZI ? otóż piece obojętnie jakiej kategorii nic nie dadzą jak nie będzie odpowiedniego paliwa , kolejna sprawa piec nadmuchowy czyli z wentylatorem jest po to by było lepsze sterowanie ale powoduje wydmuch pyłów /popiołu w powietrze o czym nie mówi ani nie pisze totalnie nikt bo to śmierdząca sprawa . ja osobiście też mam piec (nie 5 kategorii ale z nadmuchem itd ) i to wyłączyłem ponieważ sprawdziłem ze dając dokładnie tą samą ilość węgla mam 2/3 popiołu mniej przy nadmuchu ale za to wymienniki ciepła i wyczystka są zawalone drobnym popiołem po wymienia na miarkownik ciągu popiół jest w popielniku a reszta czysta ..czyli z tego prosty rachunek że każdy kto ma nadmuch w piecu 2/3 popiołu wydmuchuje w powietrze i ..i co z tym macie zamiar zrobić ? mam rozwiązanie za parę lat władza wymyśli filtry na komin za kolejne tysiące ..poczekamy .. co do tumanienia ludzi to proste pytanie dlaczego w tak zdegradowanym ekologicznie regionie są lasy gospodarcze ? każdy widzi jak jedzie co się dzieje i jak są wyżynane a czy to czasem nie drzewa filtrują powietrze ? czyli im ludzie będą więcej łożyć w to by było lepsze powietrze tym władza będzie mogła bardziej wyżynać .. inny słowy gdybyśmy nie palili to władza może wyciąć wszystko ? na tym to ma polegać . ja to nazywam hipokryzją . Ba w puszczy białowieskiej nie wolno ściąć drzewa bo tam siedzi kornik a na Śląsku można ściąć i to zdrowe bo głupi Ślązak się ,,udusi '' i nie trzeba emerytury płacić innymi słowy ludzie w tym regionie są mniej warcie jak korniki w Białowieży . Dziękuję EU za takie traktowanie z ekologami włącznie .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach