Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

smog

Polecane posty

Gość gość

doświadczenie kolegi pniok a ja mam proste logiczne pytanie KIEDY WŁADZA SKOŃCZY TUMANIĆ LUDZI ? otóż piece obojętnie jakiej kategorii nic nie dadzą jak nie będzie odpowiedniego paliwa , kolejna sprawa piec nadmuchowy czyli z wentylatorem jest po to by było lepsze sterowanie ale powoduje wydmuch pyłów /popiołu w powietrze o czym nie mówi ani nie pisze totalnie nikt bo to śmierdząca sprawa . ja osobiście też mam piec (nie 5 kategorii ale z nadmuchem itd ) i to wyłączyłem ponieważ sprawdziłem ze dając dokładnie tą samą ilość węgla mam 2/3 popiołu mniej przy nadmuchu ale za to wymienniki ciepła i wyczystka są zawalone drobnym popiołem po wymienia na miarkownik ciągu popiół jest w popielniku a reszta czysta ..czyli z tego prosty rachunek że każdy kto ma nadmuch w piecu 2/3 popiołu wydmuchuje w powietrze i ..i co z tym macie zamiar zrobić ? mam rozwiązanie za parę lat władza wymyśli filtry na komin za kolejne tysiące ..poczekamy .. co do tumanienia ludzi to proste pytanie dlaczego w tak zdegradowanym ekologicznie regionie są lasy gospodarcze ? każdy widzi jak jedzie co się dzieje i jak są wyżynane a czy to czasem nie drzewa filtrują powietrze ? czyli im ludzie będą więcej łożyć w to by było lepsze powietrze tym władza będzie mogła bardziej wyżynać .. inny słowy gdybyśmy nie palili to władza może wyciąć wszystko ? na tym to ma polegać . ja to nazywam hipokryzją . Ba w puszczy białowieskiej nie wolno ściąć drzewa bo tam siedzi kornik a na Śląsku można ściąć i to zdrowe bo głupi Ślązak się ,,udusi '' i nie trzeba emerytury płacić innymi słowy ludzie w tym regionie są mniej warcie jak korniki w Białowieży . Dziękuję EU za takie traktowanie z ekologami włącznie ..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować