Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tez nie cierpicie jak wasze dziecko dostaje ksiazki zamiast innych prezentow?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś a może zna już wszystkie na pamięć ;) może nowa książeczka by ją bardziej wciągnęła. W każdym razie robisz to dobrze!

Gość gość
gość dziś no nie wiem z tymi pluszakami. Moja córka 1,5 roku ma baaardzo dużo pluszakow i naprawdę bawi się wszystkimi. Książeczki też lubi. Inne zabawki częściej idą w odstawke na jakiś czas

Gość gość
Kazde dziecko jest inne. Corce czytalam dopiero gdy miala 3lata, wczesniej NIE BYLA ZAINTERESOWANA. Potem juz poszlo lawinowo, pokochala ksiazki. W wirkua4l mowila na pamiec krotkie bajki. Na Komunie zazyczyla sobie porzadna ciekawa encyklopedie, ktora przevzytala od deski do deski, chodzi do biblioteki i wypozycza. Ma caly regal z ksiazkami w pokoju. Tylko co jakis czas zmienia sie tematyka, bo co innego zaczyna ja interesowac. Syn ma teraz 20mcy i ksiazli tylko przeglada, czasem wskaze obrazek gdy zapytam. Nie bede wymuszac sluchania czytania, na to przyjdzie czas. Ja sama teraz przeczytalam dwa tomy po 400 stron kazdy w tydzien. Zawsze lubilam czytac. Synek widzi mnie z ksiazka i wtedy przynosi i oglada swoje. Moze to tez jest sposob, dzieci kochaja nasladowac doroslych.

Gość gość
18:41 u nas identycznie, cora dopiero w przedszkolu zaczela sluchac ksiazeczek, ale przyznaje, ze zaczelam proby czytania dopiero jak miala gdzies 18-20 m-cy. Teraz mam synka 15 mcy i jest molem ksiazkowym a ja na nowe ksiazki przepuszczam fortune ;-) ale jemu zaczelam czytac jak mial 8 mcy

Gość gość
Moj synek pytany przed piatymi urodznami, co chcialby dostac, odpowiedział" wszytko jedno co, byle by to była ksiązka"