Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzina mająca dziecko z Aspergerem izoluje sie od nas. Jak temu zaradzić?

Polecane posty

Gość gość

Unikają wszystkich w rodzinie, kto tylko ma dzieci w wieku ich syna lub młodsze. On nie toleruje młodszych dzieci, wrecz traktuje je jak powietrze, jakby nawet nie wiedzial ze sa w pomieszczeniu. Diabelnie pojętny, tzn. ma dobrą pamięć ale słaby kontakt wzrokowy. My akceptujemy tego chlopca i nie chcemy by nasze dzieci sie praktycznie nie znaly. Ale niestety oni unikaja calej rodziny, ostatni raz widzieli sie z nami pol roku temu, zbywają zaproszenia... Dlaczego oni sie od nas izolują? Przecież nikt nie jest tępy, wiemy co chlopakowi dolega, nikt ich nie wysmiewa..,tylko tesciowa jak zakuta pała mówi im ze dziecko nie ma "zadnych aspergerow, tylko jest zaniedbane", przez co łamie serce synowej...powiedzcie mi, czy to przez to oni unzali ze z cała rodznina zerwą kontakt?

Gość gość
Znowu ty. No ile mozna. W zyciu bym nie chciała mieć takiej głupiej baby w rodzinie jak ty. Zajmij sie swoja doopą. Zawsze w rodznie znajdzie sie jakaś czarna owca jak ty

Gość gość
Ty masz aspergera,serio. Tłczesz i klepiesz ten sam temat. Zbadsj sie kretynko

Gość gość
a co wy takie agresywne do autorki tematu? i po czym poznajecie ze juz tu pisala? i dlaczego czarna owca? bo chce miec kontakt? moze rodziny chorych dzieci kazda taka osobe poczytują jako kogos kto atakuje..bo wstydza sie swoich dzieci? przykre,.

Gość gość
Ojej, widzę że jestem tu brana za kogoś innego...moze nalezalo podpisać temat "dziecko z zaburzeniem rozwoju"? albo autyzmem to nikt by sie nie przyczepil. nie rozumiem czemu nikt nie dyskutuje merytorycznie czyli na temat? nie macie nic do powiedzenia?

Gość gość
Jasne ze ta sama nawiedzona. Daj juz spokoj tej rodzinie. A ten asperger jest tylo w Twojej głowie głupia dziewucho

Gość gość
też nie lubię przebywać w grupie, bo uważam, że ludzie są wredni i ich celem jest tylko skrzywdzić innych i nie ma asspegera

Gość gość
A po co się mają z wami spotykać? Co wasze dzieci z tych spotkań wyniosą?

Gość gość
A po co się spotyka rodzina? Jakoś zanim ich dziecko zaczęło mieć objawy widoczne to się spotykali z nami. A co twoje dziecko wynosi ze spotkań z innymi dziećmi? Po co chodzi do przedszkola? A u ciebie w rodzinie ludzie nie czują potrzeby spotykać się ze sobą nawzajem?

Gość gość
Popros psychiatre o silniejsze leki!

Gość gość
Wiesz, listopad miesiac depresji, warto udac sie po pomoc! Nie jestes sama, to naprawde sie leczy, ale to Ty musisz chciec!

Gość gość
To wy jesteście chore psychicznie. Albo lepiej: wasze "cudowne" dzieci, bo odbieracie mój temat jako atak, innego wyjścia nie widzę :) Spokojna wasza rozczochrana o mój stan psychiczny, przyjrzyjcie się swojemu. Zwidy, poczucie że Ruscy was podsłuchują a tematy zakłada tylko jedna osoba bo tylko jedna jedyną osoba ma w rodzinie dziecko z autyzmem wysokofunkcjonujacym którego rodzice się go wstydzą i go izolują, to trzeba leczyć. Schizofrenia paranoidalna :)

Gość gość
A żeby naśmiewać się z depresji i w ogóle chorób, to trzeba być scier!!wem, no ale cóż, jak widać niektórzy są podludźmi.

Gość gość
18:18 a ty wiesz w ogóle tłuku co to depresja? Nawet tak prostego pojęcia nie rozumiesz. Depresja nie ma nic wspólnego z tym co jest napisane w topiku i pierwszym poście. No ale jak się skończyło pięć klas i to na miernych ocenach to czego wymagac.. niestety każdy debil ma dziś dostęp do internetu i jest pełno takich kwiatków jak twój. Nie naśmiewaj się bo przyjdzie dzień że ty skończysz z choroba!

Gość gość
Autorka znowu te prowokacje zaklada ty nic nie warta sciero!

Gość gość
Ja mam syna z zespołem Aspergera i ograniczam kontakt ze swoją rodziną. Wcześniej nie ograniczałam bo byłam do nich przyzwyczajona ale teraz nie chodzi o mnie tylko o dziecko. Uważam że kontakt z moją rodziną zaszkodziłby synowi.

Gość gość
21:38 Dlaczego? Co robią? Okładają go pasem? Stosują przemoc psychiczną lub wyśmiewanie? Sorry, ale nie wierzę.