Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Chce się zabić

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w ponurym osiedlu i chodzę do nędznej pracy. Wiem jak wygląda świat bo widziałam na własne oczy domy i przestrzenie miejskie w innych krajach. Natomiast ja wracam do bloku który przypomina śmietnik. Za całe życie i widoki mam obdrapane ściany naprzeciwko. Za spacery całe połacie PRL bloków i różnych paskudnych posępnych strachów. Tak wygląda Polska!!! Jestem młodą kobietą która może umrzeć bo nie może już żyć w miejscu, które wygląda jak g****o.Co znaczy blokowisko? Tak chętnie nazwa używana całkiem niewinna na 90% powierzchni naszego kraju? Według mnie powinno być "grobowisko" gdyż "Domy" wyglądają jak poplamione groby :( Psycholog powie mi że mam depresje i zaordynuje tabletki. Ale Jaka depresja? Że człowiek z normalnym poczuciem estetyki i chęci podziwiania świata urodził się w miejscu, które wygląda jak z horroru , i już nie może dłużej ? Jak Wy ludzie żyjecie w polskich małych miastach? I brudnych klatkach schodowych , blokach? Przecież to prowadzi do śmierci , zabija człowieka pomału.Moi znajomi uciekli co do jednego. Mnie się nie udało. Bardzo się boję o przyszłość. Bo otoczenie po którym chodzę jest dla mnie ważną sprawą i powinno być ważne moim zdaniem dla polityków żeby coś z tą przestrzenią zrobić . Mamy 21 wiek a Polska upstrzona komunistycznymi majakami zdaje się tego nie zauważać. Albo udawać że nie widzi jak wygląda. W wielu krajach burzy się bloki socjalistyczne a tu? Maluje się na żółto albo wcale nic nie robi, tylko z nagimi hakami(!!!)"zdobią" swoją pokracznością cały niemal kraj. Proszę Boga o pomoc, tak bardzo chcę wyjechać , choćby polskiego ale do ładnego miasta ;(( Mam coraz mniej sił co rano patrzeć na ten syf.Co z tego, że to mój kraj? Kiedy zabija samo spojrzenie na jego ulice.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować