Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czujecie sie niedocenieni?

Polecane posty

Gość gość

Od dluzszego czasu mam wrazenie, ze nikt mnie nie docenia. Kazdy ma do mnie pretensje i wymagania. Kazdemu pomagam jak moge i nawet nie slysze glupiego "dzieki". Rodzina interesuje sie tylko soba i odzywaja sie do mnie jak potrzebuja pomocy. Moj brat rozmawiajac ze mna za kazdym razem mi przerywa bo to co on ma do powiedzenia jest wazniejsze. Moj ojciec ktoremu pomoglam sporo w przeszlosci, po wszystkim mial do mnie pretensje ze wcale mu nie pomoglam i 2 miesiace temu znow odezwal sie do mnie i powiedzial ze "musze mu pomoc". Nigdy nie slysze prosby. Zawsze wszystko musze. Nikt nie interesuje sie tym co u mnie slychac, pomimo tego ze rzadko zaczynam mowic o sobie wszyscy zmieniaja temat na siebie. Caly czas zyje w stresie bo probuje sie na wszystko przygotowac i mysle bardzo negatywnie aby nie czuc rozczarowania jesli cos sie posypie. Przez to, caly czas nie jestem w stanie skupic sie na sobiei tym co powinnam robic. Bo caly czas cos sie dzieje. Miesiac temu moja przyjaciolka, z ktora mialam dobry kontakt (tak mi sie wydawalo) z dnia na dzien zaczela na mnie jechac pomimo, ze ani sie nie poklocilysmy ani nic i mnie zablokowala na portalach spolecznosciowych. I do tej pory nie wiem o co chodzi. Mam juz dosyc tego, ze ludzie sa niewdzieczni i tylko wymagaja nie dajac z siebie kompletnie nic..

Gość gość
Tak, kochana. I nawet wiem w czym u mnie lezy problem. Zamiast stawiac granice ja sie wyrywam, by pomoc, wyreczyc 8 ludzi mńie nie szanuaj

Gość gość
ale ja nie wiem jak mam postawic granice, skoro to moja rodzina.. :(