Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile może kosztować położenie dachu? Dom parterowy, dach dwuspadowy

Polecane posty

Gość gość

Dom parterówka 10m x 10m, prosty dach dwuspadowy. Ile może kosztować zrobienie dachu dachówką? materiały (łaty kontrłaty, dachówka, rynny itp) + robocizna, ile tak orientacyjnie to może wyjść?

Gość gość
20-30 k PLN

Gość gość
rozumiem że 10x0 to wielkość domu, wiec powierzni dachu będzie ze 150 m2 ja bym liczył 300 zł/m2

Gość gość
tzn planuje kupno domu w stanie surowym, więźba dachowa już jest zrobiona, dach pokryty papą, więc teraz tylko łaty kontrłaty i kładzenie dachówki tak 10x10 to wielkość, sam dach w sumie nie wiem ile ma m2

Gość gość
to jest dach nad stropem czy to jest piętro z poddaszem? chodzi o ocieplenie czy dach ma być ocieplony pod deskami czy strop jest ocieplony

Gość gość
ile jest kominów, okien dachowych?

Gość gość
nie wiem w sumie, nie znam się ale jest to typowy dom parterowy, poddasze nieużytkowe, zresztą poddasze jest bardzo niskie do kalenicy nie wiele ponad metr, więc tam by nawet sie nie dało chodzić ani stanąć swobodnie, tylko sam parter użytkowy

Gość gość
no okien dachowych zero, bo poddasze nie będzie używane, ani na żadne szpargały, klamoty, żaden strych, nic tam nie będzie po prostu, natomiast komin jeden od centralnego, piec na ekogroszek, kominka żadnego dodatkowego nie będzie

Gość gość
obstawiam że robocizna ok 10-13 tys zł, a materiały to zależy … dachówka może być za 60 zł i za 120zł m2, plus rynny łaty, podbitka... od 12 tys do 20tys zł

Gość gość
ok dzięki bardzo :)

Gość gość22a
Weź pod uwagę kilka innych rzeczy przy ogrzewaniu domu. Różnica między opałem jest diametralna bo przy kupnie ekogroszku za 700 zł /tona schodzisz codziennie do popielnika i w zime zuzycie masz 25 kg/ dobre. Palac ekogroszkiem Kolombus spalasz 15kg/ dobe i przy 1% popiołu schodzisz raz na tydzień. Różnica jest ? No jest !