Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamotnyAlien

Samotność 22 zima, brak siły do dalszej walki

Polecane posty

Gość SamotnyAlien

Witam, Mam 22 lata i kolejna jesień/zima samemu. Potem będzie wiosna/latem samemu i znowu jesień/zima. Nigdy z nikim nie byłem. Jestem też wyalienowany pod kątem przyjaciół. Ciągle siedzę sam ze sobą #Ameno. Moja niezdolność do utrzymania z kimś relacji przyjacielskiej oraz bliskiej powoduje u mnie poczucie osamotnienia, depresję i stany lękowe. Gdybym miał przyjaciół (jakąś paczkę) to nie czułbym się źle z powodu braku dziewczyny, ale ponieważ poszukuję PRZYJACIELA, a DZIEWCZYNA nim jest, to dlatego bardzo mi brak, że jej nigdy nie miałem. Dodam na koniec, że każdą dziewczynę, która okaże się dla mnie miła, traktuję jako potencjalną partnerkę, a potem cierpię jak widzę, że nic z tego nie będzie i cierpię dalej.

Gość gość
skad jestes?

Gość gość
gość dziś Z Dolnośląskiego, a co?

Gość gość
Pomodlę się za ciebie. Tyle mogę zrobić. Bo na te sytuacje nie ma dobrej rady. Jesteś bardzo młody i może zbyt czarno patrzysz na przyszłość. Można kogoś poznać później i być szczęsliwym. A Ty jesteś niecierpliwy, ale rozumiem Cię - każdy chciałby TERAZ być szczęsliwy. Jeśli jesteś katolikiem włącz się w jakąś wspólnotę przy kościele, tam można poznać i znajomych i dziewczyny. A może jakaś aktywnośc typu charytatywnego, tam też sa ludzie, bardzo często fajni. Nie siedź w domu i nie medytuj nad swoim losem, tylko się rusz. Ale nie żeby kogoś koniecznie poznać, tylko żeby razem coś zrobić. Znajomości powoli się utworzą. Powodzenia.

Gość Człowiek nikt
Też jestem w dołku i muszę coś z tym zrobić, ale mam już prawie 31 lat i to zupełnie inny kaliber. Pomyśl o terapii behawioralno-poznawczej.

Gość gość
A ja jestem jeszcze starszy od "człowiek nikt" i w takiej samej sytuacji jak autor, nawet gorszej. Całe życie sam, bez dziewczyny, przyjaciół. Prawiczek zresztą. Dla mnie nie ma już nadziei:(

Gość Człowiek nikt
Wszyscy udamy się na terapię behawioralno-poznawczą i po niej może wtedy okazać, że to całe nieszczęście było iluzją.

Gość gość
Ta paczka pewnie wciagnelaby cie debilu w naligi czy unny syf wiec sie ciesz a nie

Gość gość
Ja niestety mialem taka paczke, codzienne imprezy itd......... Bylo to kilka lat temu. Zakonczylem tamte znajomosci i co z tego mam? Pewnie jakiegos raka czy inne gowno. Czesto boli mnie w klatce piersiowej. Wiec pewnie cos, przez picie i palenie w ktore mnie tamte smiecie wciagnely. Zaluje mojej glupoty bardzo no ale tak to jest. Tak niestety dziala spoleczenstwo. Niszczy zycia. A tu widze wielkie placze za znajomymi.

Gość gość
gość dziś Głupia logika w stylu: "Moi znajomi byli źli to oznacza że wszyscy znajomi są źli."

Gość SamotnyAlien
gość dziś Dziękuję za modlitwę

Gość gość
Dokladnie. Bo co mozna robic ze znajomymi? Obrabiac sobie duupy nawzajem za plecami i uchlewac ryje. Nic innego.

Gość gość
To Moze sie poznamy?ja 24l.

Gość gość
gość dziś Opowiedz coś o sobie

Gość gość
Zajmij się sobą, swoim życiem i nie przejmuj się brakiem znajomych. Ja żałuję, że kiedykolwiek miałam znajomych, bo tylko straciłam na nich czas. A jak zaczęły się problemy to i tak zostałam sama. Większość w twoim wieku (nie twierdzę, że wszyscy) chcą tylko chodzić na imprezy, chlać albo palić i obgadywać innych.

Gość gość
21.39 Ja dzięki damsko męskiej paczce przyjaciół poznałem świetną dziewczynę, która została mmż. Gdybym nie obracał się w tym towarzystwie, prawdopodobnie długo jeszcze byłbym singlem.

Gość gość
ja takiej paczki nie mam :/