Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu dziecko uczy się chodzić?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o mojego chrześniaka, ja dopiero się staram o dziecko, wiec nie mam obeznania. Chłopiec ma 15, m-ca, uczy się chodzić od 2 miesięcy i wygląda to tak: stawia max 5 kroków na bardzo chwiejnych nogach i się przewraca. Inne dzieci moich koleżanek od postawienia pierwszych kroków jakoś szybko "poszły na nogi", a on jakby nie czyni postępów. Moja siostra jakoś się tym specjalnie nie przejumuje

Gość gość
Każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Zawsze można iść do lekarza na kontrolę

Gość gość
I ma rację, że się Nie przejmuje- dziecko ma czas do 18 miesiąca życia na pierwsze kroki, to dziecko je już podjęło, a teraz ćwiczy, jak będzie gotowy, to zacznie normalnie chodzić. Nie czepiaj sie

Gość gość
Dziecko ma czas do 18 miesiąca. Moja córka zaczęła chodzić mając 17 miesięcy.

Gość gość
Bo zaczal chodzic przed 18 mz. I to jrst norma. Jezeli po 18 mz by nie chodzil to oznaka do niepokoju. Szczuple drobne dzieci wstaja i chodza szybciej. Moja corka wstala majac 9 mc, do pierwszych urodzin chodzila przy meblach, syn ma 10 mcjest duzy wazy ponad 11 kg, nie raczkuje jeszcze nie wstaje, ale jest tez wiekszy o jakies 2 kg od rowiesnikow

Gość gość
Moja siostra jakoś się tym specjalnie nie przejumuje x I słusznie. Kroki postawił? Postawił. Teraz wzmacnia mięśnie nóg, ćwiczy koordynację, równowagę.

Gość gość
dziś zacny młodzian :) Moja ma 14 miesięcy i dopiero "dobija" do 10kg :)

Gość gość
Czy ja wiem, jak waga ma się do tego- syn był puchu do prawie 18 miesiąca, wstał w 9, stabilnie chodził jak miał 12. Fakt, że zaczął późno siadać i raczkowac, ale potem prawie wszystko jednocześnie nadrobil. Autorko dziecko ma jeszcze czas na chodzenie

Gość gość
*pulchny

Gość gość
ok, tylko pytam. po prostu dzieciaki które znam stawiały pierwsze kroki a za chwilkę już miały pierwsze buciki itp. Chrześniak chodzi tak jakby.... hm ....miał za wiotkie nogi....bardzo niezarnie to wyglada. Jest raczej większym dzieckim.

Gość gość
*niezdarnie

Gość gość
20:32 o a mój ma 15 miesięcy i też jeszcze nie przekroczył magicznej 10-tki

Gość gość
wiem, że dzieci mają czas do 18 miesięcy (sprawdzałam i normy są szerokie) i mi nie chodzi, że to późno, tylko bardziej chodzi mi o to że tak długo mu zajmuje to "ćwiczenie"

Gość gość
Zajmie tyle ile mu potrzeba. To nie wyścigi.

Gość gość
moj maluch nie jest pulchny jest poprostu duzy, ma 11 mc ,a body 86, bo 80 juz na styk

Gość gość
Mój nosił już 92 i poza tym, że był wysoki,to był też pulchny

Gość gość
20:56 gratuluje ! Utuczylas niemowle

Gość gość
Wyobraź sobie, że był duży, jak się urodził, my z mężem też jesteśmy wysocy, więc dziwne byłoby To, gdyby dziecko było kurduplem. Teraz ma 4 lata i jest wysoki, ale szczupły.