Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierogi. Poratujcie przepisem,proszę!

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam za granicą i mam dość kupowania mrożonych pierogów, które nie są zresztą najlepsze. Mąż gotuje świetnie, ale pierogów nigdy nie robił, ja z kolei kiedyś zrobiłam, ale nic nie pamiętam. Bardzo was proszę o sprawdzony przepis na ciasto do pierogów, ale też na farsz; tzn z jakich konkretnie składników korzystacie do ruskich i z mięsem, proporcje,może jakieś rady. Będę ogromnie wdzięczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nigdy nie rób pierogów z wieprzowiny. Szczególnie z angielskiej Farsz śmierdzi i ma posmak. Tylko z przerosnietej wołowiny. Gotujesz jak na rosół tylko w mniejszej ilości wody. Mielisz po wystudzeniu. Możesz dodać podsmażone pieczarki i koniecznie zeszklona cebulę. Farsz na ruskie: 3/4 ziemniaków, 1/4 białego sera, podsmażona cebulą, sól, pieprz. Ciasto: 1 kg mąki, jajko, 1,5-2 szklanki ciepłej wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do ruskich daje ser , a do tych z miesem - mieso. Ciasto to woda i maka a i walek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciasto z samej mąki i wody rozwala się po mrożeniu!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli mieszkasz w uk wołowinę najlepiej kupuj u Arabów. Tylko znajdź czysty sklep bo z tym jest różnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niestety ja mam tylko "przepis" jak bym ci mógł dać "po pierogu" ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mleko ciepłe, mozesz je zmieszać z odrobiną wody 100gr. na pół litra. Dobra mąka ok. 80dkg. 2 jaja i troszkę soli, posypać nią mąkę. 80 do 1 kg. białego sera. Do sera dodać 6-8 ugotowanych ziemniaków , zdrowo popieprzyć i do smaku posolić. (nie pieprzyć się zdrowo w czasie lepienia, bo może ci szparę w pierogu zalepić !) dodaj łyżeczkę vegety i trochę magi w płynie. Ciasto rozwałkować, wycinać krążki szklanką i łyżeczką nakładać farsz. S M A C Z N E G O przepis przekazał: Facet uwielbiający pierogi i dać zdrowo po pierogu. Wskazane pieprzenie ale dopiero po konsumpcji, na deser ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hej hej zapomniałem cebuli! Cebulę z tłuszczem podsmaż i wlej do farszu! Cebulą również usmażoną na tłuszczu polej gotowe pierogi Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to tam w UK jest taki syf u arabów, a co na to sanepid

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mniechocbym zrobila i 150 pierogow to nie bedzie czego mrozic. Na glpwe nie upadlam by pol dnia stac w kuchni , a moja rodzinka rozgromi w 15 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×