Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak ogrzewania w wynajmowanym mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś będzie umiał mi pomóc. Wynajmuje mieszkanie. Okres wypowiedzenia to dwa miesiące. Właściciel miał zapewnić ogrzewanie (podłączyć i kupić piec) ale do tej pory tego nie zrobił milczy na ten temat. W mieszkaniu jest zimno a ja mam dziecko musze hrzac elektrycznie Ciagnie się to już od tamtej zimy. Czy mogę wypowiedzieć umowe w trybie natychmiastowym? Wyprowadzam się i tak 1. Grudnia

Gość gość
Właśnie tak mniej więcej zamierzam zrobić

Gość gość
Ja tez mialam problemy z ogrzewaniem na wynajmie. Nie mielismy umowy bo to dalsza rodzina byla. Wynajmowalismy parter domu na stala kwote. Jak sie wprowadzalismy w lato woda byla ogrzewana na junkers. Zalozyli nowy piec na jesien z boilerem na wode. Jak zaczeli palic w piecu przelaczyli wode i byla podgrzewana przez piec. Oczywiscie byl problem z opałem bo nie maja pieniedzy wiec ogrzewalismy elektrycznym grzejnikiem ale wode mielismy zimna prawie cala zime. Tylko sporadycznie kupowali opal i grzali. Wyprowadzilsmy siw nagle i nie dalismy im kasy za bierzacy miesiac.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Czuli myślisz że powinnam się wyprowadzić i nie płacić za następny miesiąc?

Gość gość
ognisko rozpal

Gość gość
jak nie wpłacałaś kaucji to uciekaj.nie masz nic do stracenia

Gość gość
Kaucje niestety wplacałam jednak nie jest ona warta komfortu mojego dziecka. Myślałam że będzie zupełnie inaczej . Psn właściciel zawsze chciał tak żeby wszystkie kwestie były zgodne z prawem i na papierze. Naprawdę nie wiem dlaczego teraz łamie warunki umowy.

Gość gość
umowa, która nie jest poparta notarialnie jest tylko świstkiem papieru. Jednak prawo stoi po twojej stronie. Jest coś takiego jak ustawa o ochronie praw lokatorów i rzecznik praw lokatorów. Znajdź inne mieszkanie, wynieś swoje rzeczy .. a klucz oddaj tylko wtedy kiedy odzyskasz kaucję albo wyślij pismo o zwrot kaucji z zadeklarowaną zawartością o zwrot kaucji

Gość gość
możesz się wyprowadzić jeżeli Ci to nie pasuje. Najgorsze co może się stać to stracisz kaucję. Zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Gość gość
Wuprowadzam sie w zasadzie już w niedziele tylko zastanawiam się czy yen pan nie będzie robił problemów z tym wypowiedzeniem. Umowa jest zawarta u notariusza jest w niej zapis o wadliwym piecu

Gość gość
no to lipa