Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata1165

Ciemiączko

Polecane posty

Gość agata1165

Witam. Córka tydzień temu spadła z łóżka. Płakała może 2 minuty nie ma żadnych siniaków guza. Sprawdzałam źrenice reagują prawidłowo zwężają się po zaświeceniu światłem. Mała zachowuje się normalnie nie okazuje żeby coś ja bolało śpi ładnie jak również je. Czy jeżeli do tej pory nic się nie dzieje to nie ma powodu do obaw? Ciemiączko małej mocniej pulsuje podczas jedzenia placzu krzyku śmiechu a mniej podczas snu ale także czasami da się zauważyć pulsowanie. Nie jest ani zapadnięte ani wypukłe. Czy to normalne?

Gość gość
Pulsowanie ciemiączka jest normalne

Gość gość
Normalnym jest pulsowanie czasem nawet uwypuklanie się ciemiączka podczas płaczu i słabsze pulsowanie przez cały czas (bardzo cieniutka warstwa dlatego czuć przez nią mocno tętno). Z tym upadkiem ja poszłabym kontrolnie do lekarza. Kiedyś mój synek też upadł byłam przerażona ale szybko mi przeszło jak znowu zaczął się do mnie uśmiechać potem w wiadomościach był program i złapałam się za głowę bo podobnie jak u nas dzidzia spadła,popłakała po czym było wszystko ok a na drugi dzień silne wymioty, szybko do szpitala i diagnoza wstrząs mózgu który właśnie objawi się po czasie a że to maleństwo to nie udało się go uratować, gdyby pojechali od razu miałoby większe szanse.

Gość gość
Oczywiście to skrajny przypadek ale wiedząc teraz że może coś takiego być to poszłabym.

Gość agata1165
Minął już tydzień i nic się nie dzieje. Mała jest zadowolona uśmiechnięta. Cały czas ja obserwuje sprawdzam ciemiączko .