Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie druga ciąża

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie , z ciekawości. Po jakim czasie zsszlyscie w druga ciążę?wasze pierwsze dziecko skończyło chociaż rok ? Ja jestem w ciąży A moje pierwsze dziecko ma 7 miesięcy. Uważacie że to za szybko ?

Gość gość
Jak dasz radę przy dwójce takich maluszków, to tylko pogratulować. Ja po pierwszym mam dosyć i wolę poczekać z drugim, aż córka pójdzie do przedszkola

Gość gość
Córka miała 13 miesięcy. Roznica 2 lata miedzy dziećmi.

Gość gość
Nigdy. Syn ma 1,5 roku i nie chce więcej dzieci. Jakbym miała mieć teraz noworodka to nic tylko się pochlastac.

Gość gość
Zaszłam w miesiącu gdy syn skończył 2 lata. Mam 30 lat i nie chciałam dużej różnicy wieku, próbowaliśmy 3 miesiące aż się udało,w maju poród. Wiesz uważam że jest wiele aspektów do rozważenia wiek matki, młodsze dziecko. Gdybym miała już drugie odchowane to może i starałabym się o trzecie ale już dwójka w moim przypadku to spełnienie marzeń. Nie planuje 3 chyba że się przytrafiłoby to też będziemy się cieszyć :-) jednak sądząc po staraniach tak łatwo w ciążę się nie zachodzi

Gość gość
Roznica miedzy moimi dziecmi rowno 2 lata, latwo nie bylo ale teraz sie ladnie ze soba bawia :)

Gość gość
ja bede miała 14 miesiecy i była to świadoma decyzja. bo im mniejsza róznica wieku, tym większe prawdopodobienstwo ze dzieci się potem dogadają. Wiem wiem, razaz jakas wyskoczy z tekstem "mam rok mlodszego brata i nie mam z nim kontaktu" Jezeli bedziesz umiała podzielić się na dwoje, tak by to starsze nie czulo się odrzucone to mysle ze róznica jest ok

Gość gość
pierwsze miało dokładnie 1.5 roku jak zaszłam w ciążę i wymiotowałam często, ale spoko siedziała ze mną w toalecie i głaskała po głowie. Ogólnie zrobiła się jakaś taka "wyrozumiała". Po porodzie to już taka rozumna, teraz mają 4 i 2lata i się fajnie bawią.

Gość gość
Różnica 20 miesięcy między dziećmi. Jest masakra. Teraz jedno ma 3 lata a drugie niecałe 1,5 roku.

Gość gość
ale z ciebie babsko nie do zajechania przez chłopa, rodzi bachora za bachorem

Gość gość
Mam jedno dziecko i na tym koniec, dziecko już jest w wieku samoobsługowym, szkolne i nie wyobrażam sobie teraz znowu wejść w pieluchy. Za bardzo cenię sobie swoją wygodę.

Gość gość
Ja osobiście z mężem nie zastanawiałam się długo :) Choć co prawda nie miałam nic do gadania. U nas w rodzinie panuje silna władza głowy rodziny. Kocham męża i chce robić wszystko żeby było mu jak najlepiej. Mąż chciał dziecko od razu po naszym pierwszym, gdyż chciał synka a nie córkę. Zaszłam w ciążę niemalże od razu po pierwszym porodzie :) Oby tym razem był synek

Gość gość
Święta prawda !! Precz z emancypacją !!!! Pozdrawiam :)

Gość gość
Porazja decyzje z gowien w gowno...nie macie innych spraw zycia? Pracy? Tyllo rozmnazanie?

Gość zubka
Wszystko zależy od twojego organizmu, jeśli z biologicznego punktu widzenia organizm twój doszedł do siebie po ciąży to nie ma przeciwwskazań na kolejną .

Gość gość
Ja po 2,5 roku się zdecydowałam. Wróciłam na 1,5 roku do pracy po 1 dziecku, awansowałam, odpoczęłam i potem zaczęłam myśleć o drugim dziecku. Za 2 miesiące poród :)

Gość gość
Jeśli planujecie kolejną ciążę w krótkim odstępie czasu warto wykonać badania i sprawdzić czy Wasz organizm jest już na to gotowy. Szczególne zalecenia, jeśli poprzednia ciąża była zakończona CC. https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość gość
Najlepiej wcale, zajedziecie się na amen.

Gość gość
Ja jestem w ciazy a mam 8 miesięczne dziecko . Szczerze mówiąc jestem załamana i jak zobaczyłam dwie kreski na teście to ryczalam kilka dni. Od zrobienia testu i potwierdzenia ciazy minął ponad tydzien a ja nadal się nie cieszę. Jestem przerażona jak ja dam rade z dwójka malutkich dzieciaczków tym bardziej ze moja córeczka jest strasznie absorbującym dzieckiem . Ty autorko się cieszysz ?

Gość gość
Mój starszy będzie miał 3 lata i 8 miesięcy, jak urodzę mu rodzeństwo. Chciałam wcześniej, ale najpierw musiałam dłużej odczekać po nieplanowanej cesarce a potem poroniłam drugą ciążę i znów czekanie kilka miesięcy

Gość gość
O drugie dziecko zaczęliśmy się starać, gdy pierwsze miało 1,8 roku. Dziś to pierwsze ma 3 lata, a drugiego mi się odechciało. I mam nadzieję, że tak już zostanie.

Gość heleen
U mnie różnica wyniesie 13 miesięcy, co nie którzy zapewne powiedzą, że będzie ciężko, że znowu pieluchy, że znowu nie przespane noce, itp., ale wolę przez 4 lata chodzić na rzęsach aniżeli okres ten rozwlec na 8-10 lat. Poza tym za kilka lat będę ciągle młodą mamą ;) a dzieciaczki "bezobsługowe".

Gość gość
U nas różnica wynosi 4 lata. No cóż, na razie od 4,5 roku nie przespałam całej nocy. Gdybym mogła cofnąć czas to dzieciaczki rodziły by się co 1,5 roku.

Gość gabik3
Fajnie byłoby tak zaplanować i pstryk .Chcę mieć gromadkę dzieciaczków, ale na razie jest jedno 6-letnie i ciągle czekamy na następne.

Gość gość
16:37 to nie nasza wina że nie możesz mieć dzieci i że twój mąż nie chce mieć z tobą bachora.Powieś się.Zrobisz światu przysługę.

Gość gość
U mnie po 7 latach;)