Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pensja 2500 do 2800 na reke ile byscie odlozyli?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do osob mieszkajacych samodzielnie, nie z rodzicami, nie pozostajacych na calkowitym ani czesciowym utrzymaniu rodzicow ani meza

Gość gość
150 zl

Gość gość
Przy 2500 czy2800? DIekuje za wypowiedz i prosze o wiecej, a moze ktos ma podobna sytuacje?

Gość gość
To zależy od tego ile masz opłat (czynsz, gaz, prąd , woda itp.), kablówka, internet, bilety miesięcznie, ile wydajesz na jedzenie , środki czystości i gdzie mieszkasz i w jakich sklepach robisz zakupy., ale myślę, że conajmniej stówkę spokojnie możesz odłożyć. Jak poobserwujesz swoje wydatki i zobaczysz z czego możesz zrezygnować, czy nabyć taniej , to będziesz wiedzieć. Zaprowadź zeszyt i wpisuj nawet najdrobniejszy wydatek, to wtedy mas szansę rozsądnie gospodarować pieniędzmi i nawet coś odłożyć.

Gość gość
Mam wypłatę 3200 mieszkam sama (dom jednorodzinny bez czynszu) odkładam 1000 zł co miesiąc na starość o ile dożyje :) zimą z 400 zł bo opał trzeba kupić.

Gość gość
Jesli chodzi o oplaty, to roznie, miedzy 680 (nie liczac gaxu, pradu, dojazdow, telefonu i internetu) a 1200, liczac powyzsze. Mieszkam w bardzo duzym miescie i wydaje mi sie, ze wydaje za duzo, zwlaszcza na jedzenie (zakupy staram sie robic w tanich sklepach). Byly miesiace, ze nie odlozylam nic. Teraz staram sie odlozyc 500zl i strasznie mi to ciezko idzie i pod koniec miesiaca ledwie mi starcza i mam Pingwina w lodowce. Tak chcialabym 1000 miesiecznie odkladac :(

Gość gość
No i jest też różnica, czy dostajesz wypłaty 2500, czy 2800. Zobacz pierwszą różnicę masz wypłaty 2500, na stałe opłaty musisz przykładowo mieć 1300 zł., na tzw. życie zostaje 1200 zł., a jak masz 2800 i też masz opłat 1300 zł., to zostaje Ci 1500, te 300 zł., robi różnicę. Jeśli poziom życia za 2500 jest dla Ciebie wystarczający, a zarabiasz 2800, to możesz odłożyć te 3 stówy...

Gość gość
gość dziś racja z tym zeszytem dobry sposób, dzięki temu dorobiłam się auta.

Gość gość
Te dodoatkowe 300 zl zaleza od prowizji i innych rzeczy, na razie raz dostalam.

Gość gość
A macie jakies dobre metody na oszczedzanie i nie kupowanie?

Gość gość
Nie chodź do sklepów.

Gość gość
Musze :)

Gość gość
dobra metoda jest posiadanie chlopa. wtedy tylko spozywczak i po pracy do domu obiad i seksy az z wyra sie nie chce wychodzic. brak chlopa to nadmiar czasu i wloczenie sie po sklepach i przepierdzielanie kasy. ja tak mam

Gość gość
Mam chlopa, a kupuje tylko potrzebne moim zdaniem rzeczy, ale wolalabym mniej wydawac.

Gość gość
gość dziś Nie wiem jak jest gdzie indziej ale ja rachunek za wodę i prąd dostaję co dwa miesiące, gdzie są zliczone te dwa miesiące razem.

Gość gość
Bez kredytów z 1000- 1300 zl

Gość gość
gość dziś Bez kredytów z 1000- 1300 zl x A mozesz mi napisac jakie masz mniej wiecej wydatki stale? BardO by mi to pomoglo.

Gość gość
Ja z taką pensja bym odłożyla jedynie długi. Na utrzymanie siebie potrzebuje 4tys. Życie bez szału, ot zwykle codzienne wydatki, utrzymanie mieszkania, kredyt, ciuchy, kosmetyki, kosmetyczka, stomatolog, psycholog, leki. Na wakacje już by zabrakło. Mieszkam i utrzymuje się sama także piszę z doświadczenia, staram się podliczac wydatki

Gość gość
Ale ja nie mam kreytu, a do lekarzy staram sie chodzic na kase chorych... ile odkladasz?

Gość gość
też tak macie jak nie odłożycie minimum 1000 zł to czujecie się jak gówno?