Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozostawiona na pastwę losu :((((

Polecane posty

Gość gość

Mąż mnie rzucił już kilka lat temu, nie mam żadnych pieniędzy do tego mam na utrzymaniu 3 dzieci :( Mąż nie płaci alimentów od dawana nawet nie wiem gdzie jest. Od jakiegoś czasu nie pracuje, mam depresje i nawet nie chce mi sie juz szukac pracy :( Do tego wszystkiego ostatnio mam maly problem z alkoholem. Mieszkam u mamy w ciasnym mieszkaniu w bloku z dzieciakami. Przykro mi jest jak pytaja sie gdzie jest tatuś a ja nie wiem co odpowiedziec. Zycie jest okropne. Moze nawet lepiej by bylo gdyby tych dzieci nie było bo nie radze sobie :( Musiałam się wypisać żeby było mi lepiej bo nikt mnie nie chce wysluchac w rodzinie :(

Gość gość
Przecież na dzieci masz kupę kasy i z tego teraz zyjes

Gość gość
Alimentów od ojca dzieci nie masz, ale masz z funduszu alimentacyjnego, 500+, jeszcze jakieś zasiłki, więc nic dziwnego, że praca Co się w rękach nie pali

Gość gość
Senk w tym ze nie mam zadnych zasiłków. Próbowałam zdobyc ale nie daje rady. Nie chca mi zadnych przyznac. Mam co prawda 500+, ale nie starcza na wiele. Do tego mama zaczyna sie denerwowac, gdyz mieszkanie jest male i prawie wszyscy spimy w tym samym łóżku. Obawiam sie ze za niedlugo mozemy skonczyc na ulicy bo nie stac mnie na wynajem mieszkania :(

Gość gość
Słuchaj nie jesteś pozostawiona sama sobie,mama przygarnęła Cię z trójką dzieci.Napewno w życiu codziennym też Ci dużo pomaga,obiad, zakupy,lekcje z dzieciakami czy inne obowiązki.Moze czas udać się do psychiatry,musisz sama chcieć odbić się od tego,bo nikt za Ciebie tego nie zrobi..

Gość gość
Ty to sie lepiej tym " malym" problemem z alkoholem zajmij. Dzieci maja tylko matke a ty po kieliszek siegasz? A picie tez kosztuje swoja droga. Ogarnij sie alkoholiczko. Proponuje zaczac od tego. Jak rzucisz picie to moze i kasy bedzie wiecej i moze prace bedzie ci sie chcialo znalezc.

Gość gość
500+ nie starcza na wiele ale na wódę zawsze ci starczy, co? Szkoda tylko tych dzieci.

Gość gość
Juz ja oceniliscie? Beznadziejne jestescie. Autorko, zagladaj do mopsu czesciej i pros o pomoc, pisz wnioski, prosby. Praca tez sie znajdzie.

Gość gość
A co powiedzieć o kobiecie, która zamiast wziąć się do roboty przepija pieniądze które dostaje na swoje dzieci? I jeszcze jest świadoma że ma problem ale nic z tym nie robi tylko dalej chleje?

Gość gość
Nie wyzywajcie jej od alkoholiczek. Sama kiedyś piłam co prawda maz wyjeżdżał za granicę. I też nie było kokosów ale pamiętam jak czekałam tylko aż córka zaśnie żeby wypić piwo i na to zawsze się znalazło . Jak się potem okazało miałam depresję. Mega depresję Dziecko miało wszystko na codzień byłam super matka wszystko ogarnialam a wieczorem piłam . I codziennie czekałam na ten wieczór. Nie wyzywajcie. Wtedy mi się wydawało ze alkohol to jedyne po czym czuje się chwilę rozluźniona. Jak dziewczyna jest w tak patowej sytuacji to naprawdę nie zazdroszczę. I co to jest tysiąc piecset złotych ? Na czwórke?dajcie spokój juz z tym piecset plus bo to się czytać nie chce. Pamiętam jak mąż wyjeżdżał za granicę opłaty itd i życie tam to mi z córka zostawało nieraz 400zl na miesiąc życia . Nie miałam zasiłków żadnych . Ja polecam zacząć od nieodplatnego psychologa w mopsie. Tak jak ja zaczęłam. Pomaga. Później o egzekwowanie alimentów od męża. I złożenie wniosku o pieniądze z funduszu to już 1500zl na wynajem jak znalazł . :) I prace chociaż na pół etatu . Pozdrawiam ciepło . I życzę samozaparcia. Nie jesteś sama masz mamę.

Gość gość
kasy ma jak lodu. 1500zł z 500 plus. do tego alimenty z finduszu. dochod na osobe 725zł nie przekraczas. wiec min. po 300zł na dziecko+ 350zł rodzinne.wiec 2800zł masz?ile dzieci majalat?

Gość gość
Kurwa wy nie czytacie a zawsze te zasiłki wpierdalacie. Ona nie ma z funduszu kasy kury slepe . Nie czytacie a piszecie i oceniacie ludzi Żenada. Moja sasiadka tez nie ma kasy z funduszu, a mąż nie płaci . Ja nie wiem tu jest połowa tak nastawiona przecież dziewczyna nie zebra nie prosi o jalumuzne. Tylko chce się wyzalic. Co za babska tu siedzą to już nie mogę tego zdzierzyc. Gdzie nie wejdziesz ktoś co pisze to od razu 500+ zasiłki alimenty to sramto . A nie doczytaja.

Gość gość
ale dlaczego nie ma? jak jej sie nalezy. /????????????

Gość gość
Pewnie, wyciągnij jeszcze pieniądze z funduszu. Będzie więcej na wódkę.

Gość gość
w tym momęcie powinnaś zadbać przede wszystkim o to żeby babci żyło się jak najlżej bo to od niej zależy czy będziecie mieli po płaskim czy pod górkę, jak dzieciaki jeszcze małe to poczekasz trochę i pójdą do przedszkola/ żłobka i będziesz mogła iść do pracy, dzieciaki rosną i będzie coraz lepiej

Gość gość
Ale co niektóre tu to idiotki . Dziewczyna chce się wyzalic pogadać może i (ma prawo )ja wszystko przerastac to kafeteryjne trollice anty zasilkowce napiszą żeby dopiertolic. Jesteście tak poyebane ze szczyt. Autorko radziłabym Tobie napisać na bardziej kulturalnym forum netkobiety czy nawet gazeta bo tutaj niestety wsparcia nie dostaniesz :(

Gość gość
Nie krzyczcie na nią, nie po to tutaj przybyła.

Gość gość
Taaa. Jak laska napisała że mąż zginął w wypadku i oszukał ich pracodawca to provo! A jak ta pisze że senk w tym i 5 osób śpi prawie w jednym łóżku to wszystko jest ok :D ot kafeteria właśnie. Patola im nie obca i naturalna