Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Patelowa9333

Czy Wszym zdaniem to jest normalne??

Polecane posty

Go艣膰 Patelowa9333

Jeste艣my razem ponad 8 lat, od ponad 3 mieszkamy razem. Zanim ze sob膮 nie zamieszkali艣my by艂o lepiej m.in. pod wzgl臋dem finansowym. Oczywi艣cie ja pracuj臋 i m贸j R. te偶 tylko 偶e z t膮 r贸偶nic膮, 偶e ja zarabiam w granicach 2300 z艂, on natomiast co najmniej 2x tyle. - ile nie wiem, nie m贸wi. Ale do rzeczy.. chodzi o to, 偶e wszystkie op艂aty, wynajem mieszkania, rachunki i jedzenie p艂acimy na p贸艂. Niestety cz臋sto jest tak, 偶e moja kasa (ja mam swoj膮, on swoj膮) ju偶 mi si臋 sko艅czy tydzie艅 po tym jak j膮 dostan臋 - i nie m贸wi臋 tutaj o kupowaniu jaki艣 ciuch贸w, perfum, bo og贸lnie nic sobie nie kupuje, bo nie mam kasy - to po偶yczam od mojego faceta. Wkurza mnie to, bo je艣li chodzi o wydatki to dzielimy si臋 na p贸艂, ale jak chodzi o np. czysto艣膰 w domu, posi艂ki, czy chocia偶by zakup nowej suszarki na ciuchy to zajmuje si臋 tym ja. On si臋 nie dok艂ada do np. kubk贸w, czy kawy bo uwa偶a, 偶e ona kawy nie pije (cho膰 nie raz mu robi艂am kawe - nie chodzi , 偶e mu 偶a艂uj臋, ale tym sposobem on prawie do niczego si臋 nie dok艂ada), nowych kubk贸w/sztu膰c贸w nie potrzebuje itd. Nie ma szans z nim porozmawia膰, bo zawsze s艂ysz臋, 偶e jestem materialistk膮, 偶e lec臋 tylko na kas臋 a to nie prawda. Jest mi ju偶 g艂upio prosi膰 go, by po偶yczy艂 mi na dentyst臋 albo na buty.. Oczywi艣cie zawsze mu oddaje jak dostaj臋 wyp艂at臋. Czy kto艣 ma podobnie?? Jestem zm臋czona ju偶 tym 偶yciem, nie piszcie, bym wr贸ci艂a do rodzic贸w bo nie wr贸c臋 bo ich nie mam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wyprowad藕 si臋, a problem zniknie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no facet ewidentnie 艣lizga sie na twojej dupie niestety zwykle facetom do szcz臋艣cia niewiele potrzeba, moga je艣膰 jednym pogi臋tym widelcem prosto z puszki, wi臋c jak jasno nie okre艣lisz zasady - 偶e wszystkimi wydatkami domowymi (w tym wyposa偶enie, spo偶ywka, media itd) dzielicie si臋 na p贸艂, to Ty b臋dziesz p艂aci膰 za wszystko 艂膮cznie z papierem toaletowym, bo on "nie potrzebuje"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co za typ!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak sprz膮tanie? Raz Ty raz on?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pastelowa9333
Nie, sprzttam, pior臋, gotuj臋 sama, czasami na zakupy ze mn膮 p贸jdzie, ale zazwyczaj wszystko robie sama.. Denerwuj膮 mnie jeszcze te jego durne teksty, czy idziemy na jakie艣 zakupy tzn czytajcie, czy p贸jd臋 z nim pom贸c mu wybra膰 jaki艣 zje**** sweterek z Lacoste, albo Tommego.. I te g艂upkowate pytania.. "a TY nic sobie nie bierzesz??" Nie rozumie, 偶e moja wyp艂ata sko艅czy艂a si臋 w dniu jej dostania.......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niewolnica Isaura :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak dzielicie si臋 po艂 na p贸艂 wydatkami i ci brakuje kasy to mo偶e czas pomy艣le膰 o lepszej robocie, same zawsze gonicie facet贸w do roboty za kas膮 przecie偶. Go艣膰 zarabia wi臋cej od ciebie i na pewno odk艂ada to na czarn膮 godzin臋, a Ty t膮 kas臋 by艣 rozjeba艂a na g艂upoty w dwa tygodnie od wyp艂aty, a gdyby przysz艂a jaka艣 okazja gdzie mo偶na by co艣 kupi膰 tanio albo jaka艣 nag艂a sytuacja gdzie potrzebna by by艂a kasa to by艣cie se w brod臋 pluli. Poza tym r贸bcie list臋 wydatk贸w wsp贸lnie za艂贸偶cie sobie zeszyt czy co艣 podobnego i dyskutujcie o tym przecie偶 to jest wsp贸lne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patelowa9333
Nie rozwali艂abym kasy, bo zanim z nim mieszka艂am mia艂am od艂o偶one 15tys! Wszystko przeznaczy艂am na garnki, patelnie, po艣ciele, firanki i inne duperele podczas gdy on p艂aka艂, 偶e nic nie ma. Jak on by艂 bez pracy czy zarabia艂 znacznie mniej ode mnie to dawa艂am mu pieni膮dze na paliwo, kupowa艂am mu 艣niadania do pracy i ani razu nie m贸wi艂am by mi odda艂. Teraz jest odwrotnie a ja na jego pomoc liczy膰 nie mog臋. Poza tym, nie wiem co robi z kas膮, czy odk艂ada czy co, ale ja z niej nie mam nic, a dwa to on rozwala pieni膮dze bo co miesi膮c kupuje sobie perfumy, koszulki, bluzki, g贸wna do auta, jedzenie.. O nawet jak jedzenie kupuje, to SOBIE.. Zawsze m贸wi "A nie wiedzia艂am czy b臋dziesz jad艂a"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nastepna bohaterka, ktora szuka rozwiazania problemu na kafeterii. "Tylko nie piszcie, ze mam sie wyprowadzic..." Nie, nie wyprowadzaj sie, mieszkaj z nim dalej, urodz dzieci i narzekaj do konca zycia, jaka jestes z nim nieszczesliwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przecie偶 go艂ym okiem wida膰, 偶e facet ma ci臋 w dupie i spe艂nia tylko swoje ambicje, a ty jeste艣 po to, 偶eby dop艂aca膰 do rachunk贸w, 偶eby on mia艂 wi臋cej na swoje przyjemno艣ci. zdominowa艂 ci臋, a ty masz syndrom sztokholmski. jeste艣 s艂ab膮 kobietk膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zachowanie faceta jest jak najbardziej normalne, czyli przystosowane do zwiazku, w ktorym zyje. Zna cie od ponad dziesieciu lat, wie, ze na co moze sobie pozwolic, poniewaz nie bedzie zadnych konsekwencji. Ta wasza wielka milosc nie dosiega jego portmonetki, dzielic sie z ukochana nie musi. Jak urodzisz dziecko i przestaniesz czasowo pracowac, to bedzie jeszcze fajniej prosic o kazdy gorsz. Ale zakonczenie uklady nie wchodzi w rachube, wyprowadzka tez nie, no bo gdzie ja pojde i jednak go kocham. Jedym rozwiazaniem jest kafeteria, ktora ma poradzic, jak zmienic faceta. Amen.

Udost臋pnij ten post