Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

EKOLEWICA w Polsce nie znajduje duzego poparcia spolecznego

Polecane posty

Gość gość

jak myslicie, dlaczego?

Gość gość
bo palą węglem, bo pisiory popierają kopalnie?

Gość amBrożyk
Partia EKOLEWICA - to wcale NIE jest głupi pomysł dla Polek i Polaków ale należy Polkom i Polakom pokazać i przedstawić PROGRAM 'dopłat' rządowych do każdego gospodarstwa, do każdej Spółdzielni na wsiach i w Gminach, że ma ogromny sens pozyskiwanie energii elektrycznej ze Słońca, z Wiatru, z Wody itd. że TRZY Żywioły można opanować i czerpać energię elektryczną a NIE wykorzystaną Energię elektryczną można oddawać i jeszcze pieniądze na tym zarobić, w Niemczech już to istnieje od 20 lat aby Energię NIE wykorzystaną oddać i pieniądze zarobić , młynarz w Niemczech ze swojej TURBINY WODNEJ pozyskuje dzięki generatorowi MOC nie wykorzystaną i Energię elektryczną przekazuje do miasta, w Polsce takich rozwiązań NIE ma i brakuje, ogromna ilość wiatraków na polach produkuje Energię elektryczną NIE wykorzystaną, w Branży elektrycznej w Polsce brakuje przepisów dotyczących odbioru Zapasu Energii Elektrycznej Zgromadzonej i przekazywanej do dalszego Użytku , do wykorzystania ! EKOLEWICA ma ogromną szansę zaistnieć w Polsce, pod warunkiem, że zaproponują Polkom i Polakom rozwiązania gospodarcze i przemysłowe dobre dla Polek i Polaków , aby 'polskie' mądre głowy pracowały dla dobra Polski , wyjechali z Polski, ponieważ 'pewien' Prezydent Polski powiedział, że w Polsce pracy NIE ma i nie będzie a Polskę należy spalić i zalać Tsunami , teraz jest okazja aby EKOLEWICA budowała w Polsce Elektrownie Ekologiczne , nie koniecznie w Żarnowcu wg technologii z Czarnobyla

Gość gość
Co to za zysk jak trzeba do tego dopłacać? Żeby dopłacić to trzeba pożyczyć. Rośnie dług publiczny ktory będziemy spłacać węglem.

Gość gość
Wiatrak to nie jest generator prądu, tylko budynek. W Niemczech zgoda, ale tam jest to generator prądu. W Polsce to budynek i nic mi rolnikowi nie dadzą nawet wielotysięczne dopłaty, możliwość sprzedaży energii, jeśli nie mogę tego postawić na ziemi rolnej, tylko muszę ją odrolnić - a tego zrobić się wg. obecnych przepisów nie da, a nawet, jakby się dało, to po pierwsze nie mogę wtedy jej już uprawiać, a po drugie na postawienie wiatraka i tak potrzebuję zezwolenia na budowę, którego uzyskanie kosztuje więcej niż ten wiatrak, bo to jest budynek i tyle. Więc darujcie sobie ekolewico postulaty z dopłatami. Żadne dopłaty mnie nie przekonają, bez gruntownej zmiany prawa budowlanego. A po jej zmianie - nie będą potrzebne, i tak postawię, bo to się opłaca.