Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam. Biorę tabletki Belara od 4 lat. Od roku zauważyłam, że po spożyciu alkoholu (nawet niewielkiej ilości np. 2 drinkach) na drugi dzień boli mnie brzuch, wymiotuję albo/i mam biegunkę. Bardzo słabo się wtedy czuję. Czy ktoś też tak ma? Czy to jest spowodowane konkretnymi tabletkami? Czy powinnam je zmienić? Z góry dziękuję.

Gość gość
Wszystkie niepokojące objawy podczas przyjmowania tabletek hormonalnych, powinny być zgłaszane do lekarza. Alkohol i hormony w twoim przypadku mogą stanowić mieszankę, której organizm nie toleruje. Ja przede wszystkim poleciłabym ci odstawienie tabletek. Po co się truć hormonami, istniej***ardzo dużo różnych metod skutecznej antykoncepcji. Ja stosuje komputer cyklu myway- kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc. Wiem, kiedy mam owulację i seks bez zabezpieczenia może skończyć się ciążą.

Gość gość
Ale skąd wiesz, że to jest wina tabletek? Może po prostu nie możesz pić alkoholu? Bo jeśli to byłaby wina tabletek to skutki uboczne pojawiły by się znacznie szybciej. Dla mnie to idź do z tym problemem to ginekologa, tylko szkoda że dopiero tak późno zauważyłaś swój problem. Ja na szczęście przyjmuję tabletki vines i nic mi nigdy nie dokuczało ze zdrowiem

Gość gość
dokładnie

Gość gość
Do pępka czosnek i jak ręką odjął

Gość kawianna
równie długo biorę belarę i takich objawów nie mam, myślę że tabletki nie mają nic do tego. bo dokładnie wcześniej coś by się zaczęło dziać. mój mąż też ma po alkoholu takie samopoczucie, zwyczajnie mu nie służy i już. może podobnie jest u Ciebie.