Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlamilkaaa

Zbliżają się Święta piękny czas proszę o paczkę dla moich dzieci

Polecane posty

Gość gośćlamilkaaa

Jestem samotną mama trójki dzieci. Syn 8 lat syn 5 lat i córka 9 miesięcy. Utrzymujemy się z alimentów z funduszu 500+ i pomocy mops. Po opłaceniu rachunków za wynajem zostaje nie wiele na życie. Proszę ludzi o pomoc w formie paczek ze słodyczami dla moich dzieci. Bardzo duże wydatki miałam z zakupem opału. Mamy 2 piece. Proszę o pozostawienie email osóby która chciała by nam pomóc. Odezwę sie Kamila

Gość gość
A może jakaś praca?

Gość Teppic   No1
Bodajże we Francji zasugerowano kiedyś, że problem głodu i biedy można rozwiązać zjadając biednych. Sarkazm na bok... co cię skłoniło do wypychania dzieci na świat przy obecnym stanie majątkowym?

Gość gość
Oj dziewczyny co wy pleciecie. A moze jeszcze 9 miesiecy bylo wszystko dobrze? Maz maz nagle odszedl pozostawiajac ją sama. Nie popieram autorki,bo nie lubie jak ktos w taki sposob prosi o pomoc ale nigdy nie mozna kogos oceniac. Ja sama niedawno musialam odlozyc dume na bok i isc do mopsu. Mam dwojke dzieci,zero pomocy od tesciowej czy swojej matki,maz zachorowal i poszedl na rente,wczesniej zarabial 3000tys,teraz ma 1000zl. Sama musialam brac wegiel na kredyt na zime. Do pracy tez pojsc nie moge bo male dzieci i do tego maz!

Gość gość
Jestem samotną matka , a najmłodsze ma 9 miesięcy - tu albo okropny pech, albo coś nie halo! 1000 zł kosiniakowe, + 3x 500+ + 3x ok 100zł rodzinne, doatki mieszkaniowe , pewno jakieś celowe też. ale i bez tego 2800zł , a ja kurcze głupia robię po 160h w miesiącu za 1600zł :-/ a przedszkole i dojazdy 500zł. Też chcę paczkę dla dzieciaka

Gość gość
No jestes glupia jak robisz za taka kase. Widac tyle jestes warta.

Gość gość
Na bank nie ma 3× 500+ bo ma kosiniakowe i alimenty. Wiesz nie chce sie madrzyc,ale ja tez musialam kupic opał i jestem bez kasy a oboje z mezem pracujemy.

Gość gość
Lepiej PRACOWAC za 1600 niz pasozytowac.

Gość gość
11:00 alimenty z funduszu, to też zasiłek, podobnie jak kosiniakowe! więc jeszcze więcej niz 2800 przeoczyłam . ponad trzy koła . Ja rozumiem ze mozna się spłukać , że czasem bieda w oczy zagląda, ale niektórzy z "jestem samotną matka z kilkorgiem dzieci" uczynili sobie dość dochodowe zajęcie. Podczas gdy inni pracują i zasiłki zadne im się nie należą.

Gość gość
Lepiej sie uczyc i zdobywac nowe umiejetnosci niz pasozytowac za 1600zl

Gość gość
11:05 no i to jest wina tych matek i ich dzieci ze tobie nic sie nie nalezy? No blagam cie

Gość gość
Ale babka prosi o słodycze tylko.. nie wiemy ile płaci za wynajem, gdzie mieszka, ile wynoszą opłaty, teraz opał na zimę, potrzebuję jeszcze pampersów, pewnie ciepłej odzieży dla dzieci, nawet używane przy 3 to spory wydatek. Nikt wam nie każe ale nie trzeba zaraz po niej jechać

Gość gość
oczywiscie ze nie , ale z cala pewnoscia kwesia gospodarnosci zasobami, nic wiecej.

Gość gość
Sram na Twoje bachory. Jak jest bieda to niech sie martwia by mialy chleb ze smalcem a nie o paczkach marza, w dupie sie poprzewracalo.

Gość gość
A ojciec /ojcowie dzieci to gdzie?

Gość gość
Alimenty z funduszu 3x500 zł, 500plus x3, kosiniakowe 1000zl, rodzinne 300zl, dodatek dla samotnej matki chyba coś koło 200zl ale chyba nie na każde, więc załóżmy że 200zl ogólnie czyli razem jest taaadaaam 4500zl netto. No sorry, to można spokojnie dzieciom łakocie kupić

Gość gość
Ktoś to spamuje bo co roku jest to samo. Temat zamkniety.

Gość gość
Napisz post na pomocne emamy na gazecie. Będzie też tam akcja gwiazdka. Nie zapomnij odpowiedzieć na pytania moderatorek i dołącz też dokumenty.

Gość gość
Ja sie zastanawiam jak niektórzy żyli, zanim pojawiło się 500 plus

Gość gość
wybacz ale dzieciom nie trzeba ton słodyczy zwłaszcza najmłodszemu. Dwie czekolady w dyskoncie to jest jakieś 7-8zł i na mikołaja wystarczy. Tyle samo na gwiazdkę. Kto w ogóle wpadł na pomysl że paki z syropem gluk-fruk wymieszanym z barwnikami i olejem palmowym to najlepsze co można dać dziecku? Za robotę się weź pasożycie! Zasiłki, alimenty, 500+, mops ale dupę do czego innego niż do roochania ruszyć to nie! My mamy 2 pokoje na kredyt, jedno dziecko, zarabiamy łącznie 4200zł, nie mamy 500+ i nikogo nie obchodzi że chcielibyśmy drugie dziecko ale nas nie stać więc poprzestajemy na jednym. Jesteśmy egoistami wygodnickimi i w ogóle pół pensji powinniśmy co miesiąc oddawać takim grzybom jak autorka, bo ona ma 3 dzieci! Pieprzona polityka komuchów pisowskich.

Gość gość
Prowokacja smierdzi na odległość, a Wy się tak spinacie.

Gość gość
Niby nie masz kasy a na opłacenie internetu to masz pieniądze i piszesz takie głupoty na forum. Było sobie dzieci nie robić, one same na świat się nie prosiły.

Gość gość
1 gb w virgin mobile kosztuje 1 zł. Internet obecnie to nie jest duży koszt .

Gość gość
Kiedyś pomagałam ale teraz jak jest 500 + to ludzie wstydu nie mają żeby zebrać . Za 500 zł mercedesa nie kupisz ale czekolade za 1.99 zł juz tak

Gość gość
12'56 nie może mieć naraz wszysykiego co wymieniasz. Sorki, ale jak nie masz orientacji kiedy i komu oraz co przysługuje, to lepiej milczeć niż pisać bzdury. A poza tym to prowo 0/10

Gość gość
nie stać ciebie na dzieci a je rodzisz, praca w rączki kole

Gość gość
Do 17:05 Oczywiście że należy się wszystko bo kosiniakowe i 500plus NIE SA DOCHODEM więc wszystkie zasiłki się należą-niestety.

Gość gość
Nie pisz bzdur! Kosiniakowe wlicza sie do dochodu!!

Gość gość
Taa, ktoś maila mialby zostawiać i nie wiadomo kto się później odezwie a może i postalkuje 0/10

Gość gość
do gość dziś - ty pieprzona małpo, ja też pracuję za jałmużnę bo mam jedno dziecko i nie mam więcej bo m nie nie stać w przeciwieństwie do tych rozmnażających sie głupich popieprzonych rodziców