Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

infekcja pochwy pomozcie:((((

Polecane posty

Gość gość

Witam, od 3ech miesięcy mam problem, przez który zaczynam wpadać w depresję.... Od początku: pod koniec sieprnia współżyłam z mężem w trakcie okresu. Zaczęła mnie okropnie piec pochwa. I tak się zaczęło pieczenie, swędzenie pochwy, bez żadnych upławow. Początkowo zaczęlam leczyc to sama lactovaginalem i niestety nic to nie dało. Do w/w objawow doszedl dodatkowo bol podbrzusza i tak jakby pieczenie calego wzgorka lonowego. Wybralam sie w koncu do ginekologa, od ktorego dostalam leki p/grzybicze i p/bakteryjne. (Uromaste, Trioxal) plus probiotyki.Po jakims tygodniu stosowania objawy ustapily w wiekszosci ale nie do konca. Wybralam sie jeszcze raz do tego samego lekarza, zeby powiedziec mu ze niestety leki nie pomogly do konca. Tym razem dostalam lek p/grzybiczy do stosowania tylko podczas okresu (Mycosyst) a reszta same probiotyki, Gynoflor i azucalen do podmywania. Po zastosowaniu Gynofloru i rumianku dostalam tak poteznego pieczenia pochwy, ze myslalam ze zejde((( Pochwa cala czerwona, nie moglam usiedziec w miejscu(( Po raz trzeci wybralam sie do ginekologa, tym razem na nfz i ginekolog od razu zlecila wymaz z pochwy- po tygodniu otrzymalam wynik candida spp wzrost skapy, paleczki lactobacillus ++, pojedyncze nablonki i leukocyty. Powiedzcie mi prosze, czy wzrost skapy moze powodowac az takie objawy? stosuje juz od tygodnia flukonazol i dalej swedzi i piecze.... prosze o porade- bo oszaleje

Gość gość
Moze, po tak dlugim stanie zapalnym mozesz miec bardzo podrazniony nablonek w pochwie. Maz tez musi sie leczyc.

Gość gość
Dziękuję tez mam wrażenie ze tam wszystko takie podraznione;( ktos cos wiecej ?

Gość Farfala

Hey, bardzo Ci wspòłczuje, ma'am nadzieję że już doszłaś do zdrowka. Wydaje się ze cierpisz na dysbioze ale te probiotyki konwencjonalne tylko Ci pogarszają stan. Polecam bardzo książkę doktor Chutcan "Dobre bakterie, zyj brudniej odżywiaj się czyściej" tam jest specjalny rozdział poświęcony infekcjom dróg moczowych. Ja sama zmagam się z podobnym problemem od miesiąca. Teraz czytam forum bo dostałam UroMaste, ale to byłby 3 antybiotyk w tym miesiącu.. Nie dajmy się famagiedonowi :)